Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domein registreren

Domein registreren
MijnHostingPartner

Domein registreren

Waar moet je op letten wanneer je een domein registreert?

Dat is een vraag die veel klanten zich afvragen wanneer je op het punt staat een domein te registreren. Het is namelijk belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Je bent immers afhankelijk van het domeinnaam voor veel zaken bij je hosting. Hoe makkelijk kunnen mensen het onthouden? Is hij niet te lang etc. Zo is een waslijst van punten die je na moet gaan voordat je uiteindelijk je domeinnaam kan registreren. Laten we beginnen met een kleine samenvatting.

Wat is een domeinnaam nu?

Een domeinnaam is waar je naartoe gaat in de browser balk als je bij een website wilt uitkomen. Zoals wij MijnHostingPartner.nl hebben kan jij ook jouw domeinnaam registreren. MijnHostingPartner  is het domeinnaam.   .nl  is het domein extensie.

Domeinnamen met .nl

In Nederland zijn er 5.7 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd, het kan dus zijn dat die ene domeinnaam die je wou al bezet is. Bij MijnHostingPartner.nl kan je snel via de volgende link kijken of je domeinnaam nog beschikbaar is:

https://www.mijnhostingpartner.nl/client/domainchecker.php

Hierna kan je hem direct bestellen met alleen een domein only pakket. Een webhosting pakket heb je al voor €23.94 ex btw per jaar! En dat is inclusief domein registratie van .nl ,  .be en .eu

.nl of een andere keuze?

Dit ligt eraan voor welk land je de website wilt gebruiken. Is dit internationaal?  Kijk dan naar een .com domein, alom is dit domein bekend en vertrouwd. Wil je alleen in Nederland actief zijn? Pak dan een .nl domeinnaam. Dit zorgt ervoor dat je klanten en bezoekers gelijk een gevoel van herkenning hebben bij jouw domein.

 

Welk format moet je aanhouden voor je domeinnaam?

Zorg ervoor dat dit een serieuze naam is en er niet gebruik gemaakt wordt van hype taal. Zorg voor een kortere naam die makkelijk te onthouden is. Zo zorg je ervoor dat hij niet 3 keer gespeld moet worden over de telefoon om eindelijk goed ingevuld te worden.

Zoek naar je domeinnaam zonder extensie op Google en kijk wat je tegenkomt, is er veel concurrentie of bestaat dit al? Denk hierbij over na, het is ook belangrijk voor Social media kanalen om een unieke naam te verzinnen. Onthoud ook dat je merkbreuk kan plegen wanneer je hier geen onderzoek naar maakt.

 

Welke tips moet ik nog meer onthouden?

De bron van dit blog artikel  komt van auteur Bart van der Meer. We raden aan om voor alle tips zeker even te kijken bij het uitgebreide artikel:

https://klikproces.nl/domeinnaam-kiezen/