Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domein registratie

Domein registratie
MijnHostingPartner

Domein registratie

Wanneer je een eigen bedrijf wilt beginnen is het wellicht interessant om een eigen website te beginnen.Zo kunnen je klanten gemakkelijk online een bestellingen plaatsen zodat ze niet naar jou winkel hoeven.

Een eigen website begint met een Domein registeren en natuurlijk de bijbehorende hosting.In deze blogpost gaan we doornemen hoe je het beste een domeinnaam en webhosting kan kiezen.

Kies een domein

Een domein registreren kan niet altijd makkelijk zijn, je dient een makkelijke naam te hebben die mensen makkelijk kunnen onthouden.Zo is het bijvoorbeeld een goed idee om als je een eigen bedrijf hebt gewoon je bedrijfs naam als domeinnaam te kiezen.

Op deze manier weten je vaste klanten direct wat de naam van je website is als ze dit willen opzoeken.Ook is het belangrijk om rekening te houden met de domein extensie.

Als je bijvoorbeeld een bedrijf bent dat internationale handel doet is het handig om een .com domein te nemen.Dit maakt het voor bezoekers vanuit het buitenland ook een stuk duidelijker om te zien dat je ook internationaal verkoopt.

Een ander iets wat belangrijk is maar soms nog wel eens vergeten wordt is dat je domeinnaam niet te lang moet zijn.Als het te lang is dan is er een kans dat mensen moeite hebben om je domeinnaam te onthouden.
Probeer daarom altijd een kort maar krachtige domeinnaam te nemen die mensen makkelijk kunnen onthouden.Ook kan het geen kwaad om zowel een .nl als een .be en .com domein te nemen voor je website.

Gepaste webhosting

Naast het kiezen van een domeinnaam is het ook belangrijk dat je zorgt dat er de juiste webhosting bij zit.Zo heb je bijvoorbeeld verschillende Content Management Systemen waar je rekening mee dient te houden.

Wanneer je gebruik maakt van een .net CMS zoals Umbraco dan zal dit niet werken op een normaal totaal pakket.Je zal hier dan speciaal Umbraco hosting voor moeten hebben om dit werkende te krijgen.

Bij wat meer voorkomende systemen zoals WordPress voldoe je hier gelukkig al aan met een totaal pakket echter heb je hier ook mogelijkheden voor upgrades.
Je kan als je alles qua updates automatisch wilt laten gaan bijvoorbeeld overwegen om gebruik te maken van Managed WordPress Hosting.Als je besluit dit te nemen dan hoef je zelf niet meer op eventuele updates te letten maar dan gaat alles volledig automatisch.

een snelle website

Niks is zo vervelend als een bestelling willen plaatsen op een website en de website is te traag om een bestelling te plaatsen.Daarom dien je er ook altijd voor te zorgen dat je website snel genoeg is voor je bezoekers.

Er zijn verschillende maatregelen die je kan nemen om te zorgen dat je een snelle website hebt.Zo kan je bij MijnHostingPartner via de web.config bijvoorbeeld GZIP activeren.

Dit zorgt er voor dat je bestanden op de server gecomprimeerd worden waardoor ze sneller ingeladen worden voor de bezoeker.Zo worden PHP bestanden omgezet in HTML bestanden en de PHP code wordt alleen aangeroepen wanneer het echt nodig is.

Iets anders wat je kan overwegen is om gebruik te gaan maken van SSD hosting.Hier komt je website op een van onze SSD servers te staan en omdat dit andere schijven zijn wordt het sneller ingeladen.

In een SSD schijf zitten namelijk geen bewegende onderdelen en is hierdoor een stuk sneller dan een normale HDD.Over het algemeen is een SSD schijf 40-60% sneller dan een normale harde schijf.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.