Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress websites doelwit van aanvallen

WordPress websites doelwit van aanvallen
MijnHostingPartner

WordPress websites doelwit van aanvallen

Dat WordPress veel gebruikt wordt is ondertussen al bij vrijwel iedereen al bekend.Dit heeft er voornamelijk mee te maken met het feit dat WordPress vrij toegankelijk is en makkelijk is om te leren.

Omdat het hierdoor een van de populairste systemen is zorgt het er ook voor dat het een gewild doelwit is bij kwaad willende mensen.Het is daarom belangrijk dat je altijd alles zo goed mogelijk up to date houdt.

Ook kan het zijn dat ondanks dat alles up to date is er nog misbruik gemaakt wordt van bepaalde plug-ins.Zo is er het laatst misbruik gemaakt van 3 populaire plug-ins die veel gebruikt worden.

Welke plug-ins zijn er misbruikt?

Het is natuurlijk ook wel belangrijk om te weten welke plug-ins er misbruikt zijn.De plug-ins ThemeGrill Demo Importer, Profile Builder En Duplicator zijn de plug-ins die misbruikt zijn.

De plug-in genaamd Duplicator heeft al meer dan 1 miljoen installaties, alle plug-ins hebben hier al updates voor uitgebracht.Mocht je dus gebruik maken van een van deze plug-ins dan dien je dit zo snel mogelijk bij te werken.

De lekken in ThemeGril en Profile Builder werden gebruikt om scripts toe te voegen die je doorverwezen naar een malafide website.Er is nog een tweede lek gevonden waarbij het ook mogelijk was om scripts te kunnen uitvoeren die ze toegang geeft tot de rest van de website.

Hoe hou ik mijn WordPress site veilig

Het is natuurlijk ook wel belangrijk dat je je eigen hosting goed kan beschermen tegen aanvallen.Probeer hierdoor altijd je WordPress site zo goed mogelijk bij te werken met updates.

Dit geld natuurlijk niet alleen voor WordPress zelf maar ook voor de bijbehorende plug-ins en thema's.Ook hier kan namelijk misbruik van gemaakt worden.

Hierom raden wij het eigenlijk ook altijd wel aan om niet gebruikte plug-ins verder te verwijderen.Dit zorgt er voor dat je website sneller is maar ook veiliger aangezien de ongebruikte plug-in niet misbruikt kan worden.

Ook is het aan te raden om een security plug-in te installeren op je WordPress Hosting, een goede aanrader hiervoor is WordFence.Hiermee heb je net wat extra beveiliging op je website die ervoor kan zorgen dat je veilig bent.

Het kan ook geen kwaad om regelmatig back-ups te maken van je website en de bestanden.Mocht het dan een keer fout gaan dan kan je dit binnen enkele seconden herstellen zodat je website weer werkt.

Indien je hier verder nog vragen over hebt raden wij je aan om contact op te nemen met een van onze chat medewerkers.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket richting onze helpdesk aanmaken.