Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WordPress Onetone-theme wordt misbruikt

WordPress Onetone-theme wordt misbruikt
MijnHostingPartner

WordPress Onetone-theme wordt misbruikt

In onze vorige Blog post hadden we het over hoe WooCommerce websites misbruikt werden door een lek.Nu is er eerder deze week bekend geworden dat WordPress websites die het Onetone-Theme in gebruik hebben doelwit zijn voor aanvallen.

Dit heeft er mee te maken met het feit dat dit thema niet meer wordt bijgewerkt door de ontwikkelaars.Als gevolg hiervan is het thema dus ook van het thema dus ook van de WordPress verwijderd.

Bij deze aanval was het voor de aanvaller mogelijk om een achter deur om de website te installeren.Ze konden vanuit hier de gegevens van het administrator account achter halen en vervolgens konden ze hiermee de site over nemen.

Help ik gebruik het Onetone-theme

Het kan natuurlijk zo zijn dat je gebruik maakt van dit thema op je hosting en dat je niet precies weet wat je moet doen.Als allereerst raden wij hiervoor aan om dit thema eerst volledig uit te schakelen en te verwijderen.

Wanneer je dit gedaan hebt kan je hierna het beste de gebruikers accounts controleren en als er iets verdachts tussen zit dien je dit te verwijderen.Vervolgens dien je natuurlijk nog het wachtwoord van het administrator account te wijzigen, dit kan verder in je database.

Hierna dien je voor de zekerheid de bestanden van je website lokaal op te slaan.Je dient ze dan te controleren met een malware scanner en als hier verder geen malware meer op zit kan je het weer gebruiken.

Andere veiligheid tips

Er zijn natuurlijk ook nog meer dingen die je kan doen om te zorgen dat je je WordPress site extra veilig houdt.Zo is het standaard aan te raden om altijd alles zo goed mogelijk bij te houden.

Veel van dit soort updates zijn namelijk veiligheids-updates die er voor zorgen dat je website minder gevoelig is voor dit soort aanvallen.Een goede aanrader hiervoor is Managed WordPress hosting, hierbij wordt alles automatisch bijgehouden.

Ook raden we je aan om ten alle tijden een goede back-up van je website te maken.Mocht het dan nog een keer fout gaan dan heb je altijd een mogelijkheid om dit binnen enkele seconden te herstellen.

Alternatieven voor Onetone-theme

Omdat het natuurlijk vervelend voor je is als je dit thema gebruikt is het natuurlijk ook goed om te kijken naar enkele alternatieven.Een thema dat goed beoordeelt wordt is het thema genaamd Shapely.

Dit is een thema dat gebruik maakt van maar een pagina op je gehele website.Je hebt hierbij gelukkig wel veel keuze om dit volledig naar eigen wens in te stellen en hier een mooie website van te maken.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit artikel dan kan je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.