Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

WooCommerce websites aangevallen door malware in de code te verstoppen

WooCommerce websites aangevallen door malware in de code te verstoppen
MijnHostingPartner

WooCommerce websites aangevallen door malware in de code te verstoppen

De meeste mensen die gebruik maken van WordPress op hun hosting zullen vast wel met de veiligheid van WordPress bekend zijn.Je dient om die reden ook alles altijd goed bij te houden in WordPress, plug-ins, thema maar ook WordPress zelf.

Het laatst is er in de bekende e-commerce plug-in genaamd WooCommerce een beveiligings-lek gevonden.Kwaadwillende gebruikers hadden hiermee malware direct verstopt in de code om hiermee betaal gegevens van mensen te kunnen stelen.

Gelukkig is er ook iets wat je er tegen kan doen om dit te voorkomen.Je kan hiervoor het volgende stukje code aan de wp-config file toevoegen: define('DISALLOW_FILE_EDIT', true );

Wat is WooCommerce

Als je al langer een eigen webshop hebt dan ben je wellicht ook bekend met WooCommerce.WooCommerce is namelijk een gratis plug-in voor WordPress om je eigen webshop in elkaar te zetten en betaal methodes toe te voegen.

De plug-in is erg populair bij WordPress gebruikers die een eigen webshop hebben of willen beginnen.Het is namelijk net als elke andere plug-in heel makkelijk te installeren, je hoeft namelijk alleen op install te drukken.

Je zal het dan alleen nog naar eigen wens moeten configureren, hierna kan je producten toevoegen.Op je website zul je dan zien dat hier verder een prijs aan verbonden zit en dat je het kan toevoegen in je winkel wagen.

Voor en nadelen van WooCommerce

Een van de grootste voordelen van WooCommerce is dat het heel erg gebruikers vriendelijk en makkelijk is om te gebruiken.Ook als je dus een nieuwe gebruiker bent kan je dit ook makkelijk in gebruik nemen om je eigen webshop te maken en te beheren.

Het systeem is ook heel erg flexibel om te gebruiken. Zo kan je er bijvoorbeeld een kleine webshop op draaien maar ook een grote winkel met veel artikelen.

Ook zijn er vele plug-ins en thema's beschikbaar voor WooCommerce waardoor je dit alsnog volledig aan kan passen naar eigen wens.Natuurlijk zijn er ook nadelen aan WooCommerce zo moet je WooCommerce bijvoorbeeld vaak updaten.

Vanwege de vele updates die WooCommerce heeft raden wij altijd aan om Managed WordPress Hosting hiervoor te gebruiken.Hiermee wordt alles verder automatisch bijgehouden denk hierbij aan je plug-ins, thema en WordPress zelf.

Andere tips om je website veilig te houden

Er zijn natuurlijk nog meer dingen die je kan doen om je website ten alle tijden veilig te houden.Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een sterk wachtwoord doormiddel van een Random Password Generator.

Dan is het verder nog verstandig om je admin pagina te verbergen, dit kan met een plug-in geregeld worden.Als je dit dan hebt ingesteld dan heb je een nog veiligere website waar moeilijk misbruik van gemaakt kan worden.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket richting onze helpdesk aanmaken.