Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

verdachte opgepakt voor tientallen phisingaanvallen

verdachte opgepakt voor tientallen phisingaanvallen
MijnHostingPartner

verdachte opgepakt voor tientallen phisingaanvallen

Je hoort de laatste tijd steeds meer dat er slachtoffers zijn van phising aanvallen. Afgelopen dinsdag zou er een verdachte zijn aangehouden die door middel van phising aanvallen tientallen slachtoffers had gemaakt. Misschien vraag je je nu af wat phising nou precies inhoudt en hoe je jezelf daar tegen kan beschermen.

Wat is phising?

Het goede nieuws is dat phising geen invloed zal hebben op jouw hosting. Het kan echter wel zo zijn dat je last krijgt van phising mails. Phising is een vorm van criminaliteit waarmee criminelen e-mails naar jouw adres verzenden om jouw gegevens te achter halen. Dit gaat vrijwel altijd om inlog gegevens van banken of de gegevens van jouw credit card.
Vervolgens worden de gegevens misbruikt door deze criminelen door bijvoorbeeld geld over te maken naar hunzelf.

Dit soort mails zijn over het algemeen wel relatief makkelijk te herkennen, let bijvoorbeeld op de spelling. Het wil namelijk redelijk vaak voorkomen dat er slordige spelling of taalfouten in dit soort e-mails staan.
Ook dien je op het onderwerp van de mail te letten, heel vaak lijken die namelijk op elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onderwerp zoals 'Uw rekening is geblokkeerd' of dat het bedrijf een veiligheidsupdate aan het doorvoeren en dat je je gegevens moet controleren. Vaak komt het ook voor dat in dit soort e-mails links staan die verdacht of gevaarlijk zijn.

De links van dit soort websites kunnen bijvoorbeeld verkeerd gespeld zijn of de desbetreffende website heeft geen SSL certificaat. Als je wilt controleren of er een SSL certificaat op de website zit dan dien je naar het groene slotje in de zoek balk te kijken. Wanneer deze website een groen balkje heeft of een slotje voor het domein heeft staan dan beschikt de website over een SSL certificaat.

Wat kan je er tegen doen?

Je wilt natuurlijk zelf geen slachtoffer worden van een phising aanval. Het is daarom belangrijk om jezelf zo goed mogelijk te informeren over hoe dit soort mails er precies uit zien.Gelukkig is de spam filter van MijnHostingPartner zo afgesteld dat je vrijwel nooit last zult hebben van dit soort e-mails.In onze kennisbank hebben wij een uitgebreid artikel staan: Wat is phising?.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp dan kan je altijd kijken of een van de chatmedewerkers beschikbaar is.Mocht er niemand aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket richting onze helpdesk aanmaken.