Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Veilig mailen

Veilig mailen
MijnHostingPartner

Veilig mailen

Het versturen en ontvangen van emails is voor velen een dagelijkse bezigheid. Bij het maken en onderhouden van een website zal je hier nog meer mee te maken krijgen dan andere momenten. Met een mail account wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van een veilig email verkeer. Binnen de mail worden persoonlijke gegevens gedeeld, klant gegevens en nog veel meer gevoelige onderwerpen. Daarom is het belangrijk om email adressen niet alleen van buitenaf te beveiligen, maar ook van binnen af. Dit behandelen we in deze blog post. 

Veilig e-mailen tussen jouw en je collega’s is belangrijk voor elke organisatie. Binnen hetzelfde mail domein blijft de mail altijd binnen de servers mits er binnen de webmail wordt gemaild. Dit gaat echter natuurlijk niet op wanneer een email account is ingesteld op meerdere apparaten en er gebruik gemaakt wordt van verschillende netwerken, en zelfs openbare netwerken. Bij MijnHostingPartner.nl zijn er een hoop maatregelingen getroffen om ervoor te zorgen dat jouw email op een veilige manier opgeslagen en verzonden wordt. 

Beveiliging van jouw mail accounts, de voordeur, oftewel de wachtwoorden

De voordeur van elk email account begint met de wachtwoorden die gebruikt worden, teveel zagen we dat er gebruik werd gemaakt van vele onveilige wachtwoorden. Hier hebben wij een aantal jaar geleden, 2013, al forse maatregelingen genomen om de gebruiker in te lichten, en de wachtwoord eisen zo aan te scherpen dat je geforceerd wordt om een veiliger wachtwoord in te stellen. Dit is echter ook altijd een stuk eigen verantwoordelijkheid. We raden aan om ervoor te zorgen dat je jouw werknemers inlicht over de wachtwoord policy, en hier de nadruk op legt om serieus te nemen. Voor de keren dat je een email account daadwerkelijk in wilt stellen, wat niet zo vaak voorkomt, kan je ook verplichten dat hier een random wachtwoord voor wordt gebruikt. De manier waarop dit opgeslagen wordt kan je dan ook verplichten om via een wachtwoord manager zoals LastPass in te stellen. Zo doe je er alles aan om de wachtwoorden van email adressen complexer te maken. 

Webmail beveiliging bij MijnHostingPartner.nl

De webmail is standaard beveiligd met een SSL certificaat wat gebruik maakt van de laatste TLS standaarden. Dit betekend dat jouw inlog en mail verkeer vervolgens veilig de lijn over gaat. En dat hier dus ook gebruik gemaakt kan van worden via openbare netwerken in bijvoorbeeld een restaurant of café. Wat ook ingesteld kan worden voor de webmail is dat je hier gebruik maakt van Twee factor authenticatie. Meer hierover in de volgende kop. 

Twee factor authenticatie

Twee factor authenticatie kan bij ons uitsluitend gebruikt worden via de webmail. Zodra je dit ook hebt ingesteld kan een mail adres ook niet meer lokaal in een mailprogramma gebruikt worden. Daarmee kan je dus ook forceren dat een mail adres niet lukraak overal wordt ingesteld. En natuurlijk dat er een tweede check volgt bij het inloggen met een zes cijferig code, die om de zoveel seconden vervalt.

Instellen binnen lokale email programma’s

Het instellen van een email account bij lokale email programma’s zal door de meeste gebruikers een van de eerste dingen zijn die ze uitvoeren. Met een eigen favoriete email programma werkt het natuurlijk in veel gevallen fijner dan een relatief vreemde of nieuwe omgeving. De webmail van MijnHostingPartner.nl is gemakkelijk en gebruik en heb je zo onder de knie overigens! Voor de rest ondersteunen wij vrijwel elk mail programma, zolang ze aan bepaalde eisen voldoen voor de veiligheid van de email. We raden aan om hier een betrouwbaar programma voor uit te kiezen en hier altijd wel je huiswerk voor te doen. Kan je bijvoorbeeld alles wat je wilt in het mail programma? En kan je natuurlijk veilig gebruikmaken van je email. We hebben goede ervaringen met een aantal programma’s die aan deze eisen voldoen. Zo kan je namelijk van Outlook gebruikmaken, Spark mail voor Android, IOS en Apple, en EMClient voor Windows. Andere alternatieven zijn tevens beschikbaar.

Achterliggende technologie, DKIM DMARC en SPF

Op de achtergrond hebben wij ook een aantal maatregelingen genomen om ervoor te zorgen dat er veiliger gemaild kan worden en ontvangen. Dit doen we door automatisch met een mail account DKIM, DMARC en SPF te activeren onder het domeinnaam. Dit zorgt ervoor dat jouw email ondertekend wordt met een extra beveiliging, en dat mail die ontvangen wordt eerst moet voldoen aan een aantal checks voordat dit pas in je mailbox tevoorschijn komt. Ook houdt dit tegen dat er een email bericht vanuit jezelf wordt verzonden naar je. Een gebruikelijke methode van chantering. Om hier meer over te lezen en te bekijken kan je de verschillende kennisbank artikelen hiervoor bij pakken. Hier leggen we haarfijn uit wat dit doet, en hoe dit te configureren valt om verder te implementeren. 

SPAM filtering

SPAM is nu eenmaal een realiteit bij elk email adres, bij MijnHostingPartner.nl doen we er alles aan om dit af te vangen, tegen te houden en te markeren met onze markeringen. Met deze markeringen zie je dan in een oogopslag dat er iets aan de hand is met een bepaald email bericht. En aan een email bericht kan een bepaalde hoogte van SPAM mogelijkheid aan meegegeven worden. Zo maken we gebruik van MHP SPAM LOW tot en met HIGH. Waar MHP SPAM HIGH ook gelijk verwijderd wordt om het ernstigste misbruik tegen te gaan. Medium en Low zijn vaak berichten die in de gaten gehouden dienen te worden. Maar wel door de eindgebruiker zelf dienen te worden beoordeeld. Als administrator bij MijnHostingPartner.nl voor een email adres zijn hier ook bepaalde acties aan mee te geven om dit bijvoorbeeld ook gelijk te verwijderen of tegen te gaan. Dit geeft je de vrijheid om hierin zelf te beslissen. 

Datacenters in Nederland

MijnHostingPartner.nl maakt uitsluitend gebruik van datacenters in Nederland, in Utrecht en Amsterdam staat jouw maildata dus gewoon en is in beheer door de serverbeheerders van MijnHostingPartner.nl zelf. We zijn dus geen reseller van een ander concern en compleet onafhankelijk.  Wanneer je gebruik maakt van de hosting van MijnHostingPartner.nl ben je dus ook verzekerd van de privacy wetgeving binnen Nederland. En wordt de data niet doorgespeeld naar derde partijen of landen. Zoals velen anderen dit wel doen naar de Verenigde Staten bijvoorbeeld.

Wil jij ook een eigen email adres voor jouw bedrijf of familie waarin je verzekerd kan zijn van privacy, uitgebreide mogelijkheden en beveiliging? Neem dan een pakket af bij MijnHostingPartner.nl, voor minder dan een week boodschappen heb je al een jaar lang hosting met website hosting ,mail hosting en databases. Neem nu de stap naar een eigen gehost email adres.