Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SSL certificaat en SEO

SSL certificaat en  SEO
MijnHostingPartner

SSL certificaat en SEO

Helpt een SSL certificaat met SEO?

 

Die vraag krijgt MijnHostingPartner.nl vaker. Het korte antwoord hierop is: Ja, dit helpt! Maar het is slechts een onderdeel waar de zoekmachine rekening mee houdt en zeker niet het enige wat je kunt doen om je positie in de zoekmachine ranking te verbeteren. Dat een SSL certificaat meetelt is niet altijd het geval geweest. Met de laatste updates van de algoritmes en de browsers wordt het echter steeds belangrijker. Je hebt het vast al gezien wanneer je Chrome of Firefox gebruikt. Je krijgt nu een melding wanneer je persoonlijke gegevens invoert in velden en in de browserbalk. Dit is natuurlijk een afschrikking voor klanten die op jouw website komen. Het is dus naast SEO (Search Engine Optimalisatie) ook belangrijk voor de gebruikerservaring van jouw website en vertrouwen wat je wilt uitstralen naar de klant toe. Het grootste argument om een SSL certificaat aan te schaffen is dat je zorgt voor de beveiliging van persoonsgegevens. Dit is belangrijk wanneer je een webshop hebt. Wanneer je dit niet actief hebt en er gebeurt wat dan ben jij als houder en eigenaar van de website aansprakelijk voor enige schade.

 

Een SSL certificaat bij je webhosting van MijnHostingPartner.nl heb je snel besteld. Je kan hiervoor via het klantenpanel een bestelling plaatsen of even een ticket aanmaken. Dan zetten we de order voor je klaar en zorgen ervoor dat jouw SSL certificaat zo snel mogelijk gereed is. Er zijn verschillen in de types certificaten, lees het volgende artikel en vraag onze online chat voor meer informatie.

 

Ook hebben wij binnenkort de mogelijkheid om gebruik te maken van certificaten van Let’s Encrypt. Deze SSL certificaten zijn gratis te gebruiken waarmee je met een laag budget toch jouw website van enige encryptie voorziet en de voordelen voor SEO meepakt. Dit zal op een makkelijke manier in te stellen zijn via het control panel. Wanneer wij dit beschikbaar hebben zullen we dit aankondigen via Social Media en de aankondigingen pagina op onze website. Hou dit dus in de gaten! Heb je onze facebookpagina nog niet geliked, dan is dit het moment!

Van alle zaken die je voor SEO moet aanpassen en rekening mee moet houden is een SSL certificaat één van de makkelijkste manieren om je SEO een boost te geven. Bestel dus nu voor een betere score!