Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe control panel beveiliging

Nieuwe control panel beveiliging
MijnHostingPartner

Nieuwe control panel beveiliging

Nieuwe control panel beveiliging

Met het nieuwe control panel zijn er een hoop wijzigingen en verbeteringen gekomen. Waar we in deze blog post de aandacht aan gaan besteden zijn de inlogmethodes en peer accounts binnen je hosting.
Wanneer je de mail van het control panel hebt voorbij zien komen dan heb je gelezen dat je eerst het wachtwoord dient te wijzigen. Hierna kan je weer inloggen.  Dit is omdat de wachtwoord encryptie verbeterd is en de wachtwoorden ook niet meer in te zien zijn hierna. Dit heeft natuurlijk een hoop voordelen voor de beveiliging.

2 factor authenticatie

Wat er nog meer mogelijk is met het nieuwe control panel is dat er gebruik gemaakt kan worden van 2 factor authenticatie voor je website hosting. Dit is een methode waarmee je nog een tweede actie moet uitvoeren om in te kunnen loggen. Je kan dit op 3 manieren instellen.  
1.    Een SMS bericht naar je mobiele telefoon
2.    Een email naar het adres wat geregistreerd staat in het control panel
3.    Met Google Authenticator
De eerste twee spreken aardig voor zich. Wanneer je aanmeld krijg je een mail of SMS met een code voor het bevestigen dat jij het bent. Je ziet dan ook een melding binnenkomen wanneer iemand anders probeert in te loggen. Wat natuurlijk wel zo handig is. Zo kan je gelijk actie ondernemen wanneer er iemand iets probeert.
De laatste is met Google Authenticator, een populaire app voor Windows, Android of IOS. Hiermee krijg je een code te zien die je gelijk kunt gebruiken om in te loggen. Deze app is te downloaden in de app  store op je apparaat. Hierna kan je die gebruiken om dit in te stellen.
Om dit actief te maken ga je naar control panel ->  Edit Details

Peer accounts

Een nieuwe functie bij het control panel zijn ook de Peer accounts. Oftewel sub accounts die door je werknemers of collega’s gebruikt kunnen worden. Je hoeft dus niet langer meer 1 account te delen met zijn allen. Ook dit brengt weer voordelen met zich mee voor de beveiliging en ook controle. Er zijn namelijk aparte rechten in te stellen wat een peer account wel en niet mag. Bijvoorbeeld alleen bij de database of filemanager komen.  
Om dit in te stellen log je in op het control panel en ga je naar peer