Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Meer DDoS aanvallen in 2021

Meer DDoS aanvallen in 2021
MijnHostingPartner

Meer DDoS aanvallen in 2021

Het internet wordt alsmaar groter en populairder over de gehele wereld, veel bedrijven zijn ook genoodzaakt geweest door de corona pandemie om meer online aan te gaan bieden dan voorheen. Om hun hoofd boven water te houden zijn er webshops opgericht en  meer diensten virtueel geworden. Dit ontglipt kwaadwillende natuurlijk ook niet, en DDoS aanvallen waren in 2021 populair. Zo zijn er meer aanvallen uitgevoerd, zijn deze krachtiger geworden als ook complexer. Voorbij zijn de dagen lijkt het dat een DDoS aanval gemakkelijk te blokkeren was. DDoS aanvallen worden gericht op applicatielagen en andere pijnlijke plekken waar het soms lastig is om te bepalen waar deze vandaan komen, en hoe dit te blokkeren is. Zo zijn er in 2021 2830 DDoS aanvallen vastgesteld, waar dit in 2020 nog 1610 waren. Een flinke toename dus. 

MijnHostingPartner.nl is hier als hosting partij natuurlijk ook niet vrij van gebleven, en nemen we een groot aantal voorzorgen om downtime door een DDoS aanval zoveel te verkleinen en voor te zijn. We doen dit door een groot aantal voorzorg maatregelingen te nemen op serverniveau en applicatieniveau. En we hebben deels hierom ook gekozen voor een wereldwijde DNS oplossing, die ervoor zorgt dat een kopie van de DNS over de gehele wereld te bereiken is. En bijgewerkt wordt. Een aanval op DNS basis is dus door ons bijzonder goed op te vangen en weg te voeren. Zodat enige downtime niet ontstaat.

Wat zijn DDoS aanvallen? 

DDoS aanvallen zijn aanvallen op een website om ervoor te zorgen dat de server overbelast raakt en hierdoor down gaat, of in ieder geval niet bereikbaar is terwijl de aanval uitgevoerd wordt. Dit doen ze in de basis door een website ontzettend vaak op te vragen, in een keer. Hier zijn de meeste websites niet voor gemaakt, stel met duizend echte bezoekers per dag op een website is dit makkelijk haalbaar. Als er opeens een half miljoen “bezoekers” binnen 1 minuut komen dan kan dit teveel zijn. Hierom zijn er allemaal voorzorgen getroffen om dit dus tegen te gaan, en voor authentiek verkeer de website beschikbaar te stellen, en dergelijke kwaadwillende verzoeken af te vangen en te blokkeren. 

Enorme websites zoals Facebook of Instagram hebben voor hun website gehele datacentra om hun diensten bereikbaar te hebben voor zoveel verkeer in zoon korte tijd. Een plaatselijke groenteboer website heeft natuurlijk niet dezelfde infrastructuur. 

Elke tweaker die wel eens zijn thuisnetwerk heeft gebruikt voor het hosten van een website zal wel mee hebben gemaakt dat dit heel snel niet meer goed gaat. Dergelijke hobby websites en zaken die eerst nog op de thuisserver of bedrijfsnetwerk werden gehangen zijn niet meer reëel om zelf te hosten. Zodra je er ook maar iets van waarde in hebt staan dan is dit aan te raden om zo snel mogelijk naar een hosting partij zoals MijnHostingPartner.nl te verplaatsen. Voor een bijzonder scherpe prijs kan je al een jaar lang jouw website en domeinnaam hosten. Met nog eens 25 GB aan opslagruimte die jij kan gebruiken voor jouw website project en email. 

2022 en DDoS aanvallen 

Vrijwel zeker is dat in 2022 ook het aantal aanvallen zal gaan groeien, het is ook een kwestie van altijd erbovenop blijven en proberen de kwaadwillende voor te zijn. Maar zoals in meerdere gevallen is dit ook in het beschermen van DDoS aanvallen een eeuwige strijd. En zal hier altijd aandacht aan besteed dienen te worden door niet alleen alle serverbeheerders. Maar ook op website niveau door bijvoorbeeld altijd ervoor te zorgen dat jouw website up to date en veilig is. En als je bijvoorbeeld een hoop verkeer terugziet in jouw website resultaten wat je niet thuis kan plaatsen, om dit even aan ons door te geven. Dan kunnen we dit altijd even voor je controleren. Veel klanten weten dit niet maar in de log folder van jouw hosting space boven de wwwroot kan je terugzien waar jouw website precies door opgevraagd wordt. En hier dus eenvoudig kan zien wat er precies aan de hand is. Neem eens een kijkje in deze logs om verder een beeld voor jezelf te krijgen. Let wel dat deze log files alleen toegankelijk zijn via de filemanager.

Firewall, DDoS beveiliging en meer maatregelingen zijn een absolute noodzaak voor elke website, het is dus van groot belang dat je dus een partij kiest die hier constant mee bezig is. En ook zelf er bovenop blijft om jouw website veilig te houden. MijnHostingPartner.nl is die partij die jouw website altijd voorop heeft staan. En samen met jouw ervoor zorgt dat jouw website optimaal bereikbaar is. Schaf nu jouw hosting pakket aan voor een scherp bedrag en maak gebruik van de laatste technologie voor jouw website!

Inspiratie voor dit artikel; https://www.nbip.nl/nieuws/ddos-aanvallen-in-q4-van-2021/