Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Malware op jou website

Malware op jou website
MijnHostingPartner

Malware op jou website

Malware op jou website

Als je een eigen website hebt of je veel met computers bezig bent heb je vast wel eens van de term malware gehoord.Malware is een stuk software wat gebruikt kan worden om bijvoorbeeld persoonlijke gegevens te achter halen of om je computer te beschadigen.Dit kan niet alleen op je computer zijn maar het kan ook op je website voorkomen.

Malware op je website kan verschillende gevolgen hebben voor jou en je gebruikers, een van die gevolgen is het versturen van spam.Ook kunnen ze minder opvallende dingen doen, als jij een webshop hebt kan de malware er bijvoorbeeld voor zorgen dat de betaal gegevens op jou website aangepast worden naar die van een kwaad willende gebruiker.

Malware voorkomen, hoe doe ik dat?

Als je malware wilt voorkomen op je Hosting dan moet je natuurlijk ook weten waar het vandaan komt.Je kan bijvoorbeeld al heel veel voorkomen door regelmatig je wachtwoord te veranderen.Denk hierbij aan het wachtwoord van je admin omgeving maar ook het wachtwoord van het control panel zo maak jij het kwaadwillende gebruikers moeilijker om in jou omgeving te komen.Een simpel wachtwoord zoals "admin" is hiervoor natuurlijk niet geschikt, je hebt hiervoor een sterk wachtwoord nodig dat niet te raden is.

Om zo'n wachtwoord te krijgen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van onze Wachtwoord Generator.Zo kun jij gemakkelijk een sterk wachtwoord maken die niet te raden is.Een andere tip is om regelmatig lokaal je pc te scannen voor malware, dit helpt altijd heel erg met het voorkomen van malware.

Toch malware op je site?

Mocht jou website uiteindelijk toch geinfecteerd raken met malware dan is het aan te raden om een schone back-up van jou website te herstellen.Hierom raden wij ook aan om regelmatig een backup te maken van jou website, dit zorgt er niet alleen voor dat je iets kan herstellen als je een fout hebt gemaakt.

Het is ook aan te raden om jou backup bestanden te downloaden en die nog te scannen met een anti virus programma. Nadat je de malware van jou website verwijderd hebt is het aan te raden om het wachtwoord van jou admin omgeving, controlpanel en je e-mail accounts te wijzigen.

Mocht je verder nog vragen hebben over malware op je website dan kun je natuurlijk altijd kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er geen chat medewerker beschikbaar is kun je altijd een ticket aan maken richting onze helpdesk.