Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Kwart webshops onbeveiligd

Kwart webshops onbeveiligd
MijnHostingPartner

Kwart webshops onbeveiligd

Kwart van de Nederlandse webwinkels onbeveiligd

Met een webshop heb je veel waar je aan moet denken, denk hierbij aan de domeinnaam en waarmee je de webshop mee gaat maken. Hiernaast dien je de webshop via de Kamer van Koophandel laten registreren en aan nog veel meer regelgeving te houden. Er is een groot percentage webshops die dit niet doen. Een SSL certificaat is daar een onderdeel van. Het SSL certificaat zorgt ervoor dat gegevens die jouw klanten invullen niet onderschept kunnen worden op openbare of thuisnetwerken. HTTPS hosting zorgt er namelijk voor dat de gegevens versleuteld zijn.

Uit onderzoek is gebleken van webshop met een keurmerk dat maar liefst 28 procent geen beveiligde HTTPS verbinding gebruiken. Dit blijkt uit een onderzoek van Dutch Internet Marketing. Dutch Internet Marketing startte dit onderzoek naar aanleiding van een onderzoek van Het Telefoonboek. Waar het Telefoonboek op zocht is het totale percentage aan webshops en postorderbedrijven geen beveiligde verbinding gebruikten. De resultaten waren verontrustend. Van bijna driekwart van alle webwinkels en postorder bedrijven is het geval dat geen SSL certificaat gebruikt wordt.

Waar Dutch Internet Marketing de focus op heeft gelegd is het percentage wat wel een webwinkel keurmerk heeft. Dat is 28% van alle aangesloten partners.

Wat betekend dit?

Dit houdt in dat er nog steeds vaak gegevens over een niet beveiligde verbinding gaan. Het is daarom nu meer dan ooit belangrijk om te controleren of de verbinding beveiligt is met het groene slotje in de balk. Kijk ook wat voor certificaat het is, een certificaat van een betrouwbare naam zoals GeoTrust of Comodo heeft meer waarde dan een gratis certificaat zoals Lets Encrypt. Iedereen kan namelijk kosteloos gebruikmaken van een certificaat van Lets Encrypt en kwaadwillende misbruiken dit steeds vaker.

Wat kan je doen om ervoor te zorgen dat jij hier niet de dupe van wordt?

Met een bedrijf starten is het belangrijk dat je een SSL certificaat aanschaft voor je bedrijfswebsite. Daarom kan je bij MijnHostingPartner.nl snel kiezen uit een van de opties hiervoor. Ben je benieuwd welke opties we hier allemaal voor hebben? Kijk dan even in onze kennisbank.

Al vanaf €19,95 ex btw per jaar heb je voor jouw bedrijf een SSL certificaat.