Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Is een SSL certificaat verplicht voor mijn website?

Is een SSL certificaat verplicht voor mijn website?
MijnHostingPartner

Is een SSL certificaat verplicht voor mijn website?

Een SSL certificaat is de afgelopen jaren meer op de voorgrond gekomen en is voor vrijwel elke website nu van toepassing om te installeren. Dit komt voornamelijk met wijzigingen die in de privacy wetgeving erbij zijn gekomen. Met de AVG is het voor een groot aantal websites nu verplicht om een SSL certificaat te installeren op jouw website. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar of dit noodzakelijk is voor jouw website, en hoe je dit kan doen. 

SSL certificaat is verplicht zodra er ook maar enige persoonsgegevens verwerkt worden

Voor het overgrote gedeelte aan webmasters die een website beheerd zal gelden dat het verplicht is om een SSL certificaat te installeren, niet alleen een suggestie is dit. Maar ook wettelijk vereist. Indien je niet de gegevens en verbinding  versleuteld die binnenkomen over je website dan kan je hiermee in de problemen komen. Maar wat zijn enkele voorbeelden van gevallen waarin dit vereist is? Laten we hieronder een aantal voorbeelden opsommen: 

  • Een gebruiker kan een bestelling plaatsen op je website
  • Een gebruiker kan een bericht of reactie achterlaten op je website
  • Een gebruiker kan zich opgeven voor een nieuwbrief
  • Een gebruiker kan lid of klant worden op je website
  • Je beschikt over een contact formulier

Vrijwel elke moderne website valt hier dus vrijwel onder, zodra je ook maar een invoerveld op je website hebt, dan is het dus noodzakelijk om hier een SSL certificaat voor geïnstalleerd te hebben staan.

Verder geeft elke moderne browser ook aan dat een website niet veilig is te gebruiken zodra je geen SSL certificaat actief hebt, dit kan dus afschrikwekkend werken voor bezoekers en zelfs ervoor zorgen dat jouw zoekmachine positie keldert naar de laagste posities. Neem dus voor de veiligheid van jouw website geen risico, en neem nu een SSL certificaat.

Gratis SSL certificaat of betaald? 

Voor een SSL certificaat hoeft in principe niets extra’s voor betaald te worden, in onze pakketten heb je namelijk al standaard een gratis optie hiervoor die je kunt gebruiken. SSL Certificaten van Lets Encrypt zijn een uitstekende optie voor de hobby website of persoonlijke projecten. Mocht je dus over niet zoveel budget te beschikken dan kan je dit verder installeren en gebruiken. 

We raden echter iedereen aan die een productiewebsite draait of een website waar je klanten mee wil bedienen om te kiezen voor een betaald SSL certificaat van Sectigo. Hier is namelijk garantie op te geven en straalt meer vertrouwen uit. De exacte voor en nadelen van een betaald SSL certificaat tegenover een gratis SSL certificaat zijn nog nader toegelicht in ons vorige blog artikel. 

SSL certificaat dient ook correct geïnstalleerd te worden – Forceer al het verkeer over SSL 

Wanneer je zelf een SSL certificaat gaat installeren op je website dan is het raadzaam om onze kennisbank artikelen hiervoor nadrukkelijk te volgen. We leggen hierin namelijk exact uit welke stappen je het beste kunt gebruiken om SSL te forceren op jouw website. Zodra je namelijk een SSL certificaat niet forceert dan ben je nog steeds niet correct bezig in de ogen van de wetgeving. Je doet dit door dit op te vangen via het web.config bestand. Dit zorgt voor niet alleen de snelste redirect, maar ook de veiligste optie. 

Indien je een betaald SSL certificaat hebt besteld dan nemen wij deze werkzaamheden voor je uit handen. Zodra het SSL certificaat geheel actief is ontvang je dan van ons even bevestiging. 

Installeer het gemakkelijk via MijnHostingPartner.nl 

Dus of je nu gebruik wilt maken van een gratis SSL certificaat of een betaald SSL certificaat, het is eenvoudig mogelijk bij MijnHostingPartner.nl. En als je nog de vraag hebt of het voor jouw website verplicht is dan kan je het beste hiervoor even een ticket voor aanmaken richting de helpdesk. We willen dan wel even voor je kijken bij jouw specifieke website of dit noodzakelijk is. In vrijwel alle gevallen zal dit dus echter wel het geval zijn. 

Heb jij nog geen SSL certificaat geïnstalleerd voor jouw website? Neem dan vandaag nog actie en regel dit.