Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Is een SSL certificaat optioneel voor mijn website

Is een SSL certificaat optioneel voor mijn website
MijnHostingPartner

Is een SSL certificaat optioneel voor mijn website

Een SSL certificaat is niet alleen aan te raden om te installeren voor jouw website, maar ook nog eens verplicht zodra je ook maar iets van persoonsgegevens verwerkt. Het is dus tegenwoordig niet meer een wel of niet vraag, maar eerder voor welk certificaat je kiest en hoe je deze correct installeert. Laten we in deze blog post een blik werpen op alles met wat hierbij kijken komt. 

Wat is een SSL certificaat? 

Een SSL certificaat zorgt ervoor dat jouw website versleuteld te bezoeken is. Zodra een bezoeker jouw website bezoekt op een willekeurig netwerk zoals in een café of in de trein, dan kunnen anderen op hetzelfde netwerk niet zomaar de gegevens die een bezoeker opgeeft inlezen met tools zoals WireShark. De informatie die anders uit te lezen is, wordt nu versleuteld met een algoritme tussen de bezoeker en de website.

SSL certificaten worden al geruime tijd gebruikt en geadviseerd, maar hebben de laatste jaren zeker met AVG een prominentere plek ingenomen. Het is nu namelijk verplicht om een SSL certificaat te voeren op jouw website.

Keuze tussen de verschillende SSL certificaten 

Er zijn een aantal verschillende soorten SSL certificaten verkrijgbaar bij MijnHostingPartner.nl, natuurlijk voor iedereen met een strikt budget is een Lets Encrypt certificaat wellicht de meest logische keuze. Aangezien dit gratis te installeren en te gebruiken is. Maar er zijn ook andere SSL certificaten die meer geschikt zijn indien je diensten of producten wilt verkopen via je website. Wanneer je alle voordelen van een betaald SSL certificaat wilt weten dan raden we aan om onze aparte blog post hiervoor terug te lezen. Hier lichten we toe hoe een betaald SSL certificaat het verschil kan maken voor jouw organisatie. 

SSL certificaat installeren en al het verkeer forceren om hiervan gebruik te maken 

Een SSL certificaat installeren kan eenvoudig via het klantenpanel indien je voor de Lets Encrypt optie gaat. Indien je voor een betaald SSL certificaat kiest dan voeren wij de verdere werkzaamheden voor je uit. En hoef je hier zelf dus verder geen actie meer voor uit te voeren.

Na het activeren van je Lets Encrypt certificaat is het niet het geval dat automatisch je website beveiligd is hiermee. Je dient hier zelf dan nog je website zo in te richten dat er enkel maar gebruikt gemaakt wordt van een beveiligde verbinding.

1 keer instellen, hierna weinig werk meer aan

Het instellen van het SSL certificaat om enkel maar gebruikt te worden is het beste via het web.config bestand te forceren. Dit omzeilt namelijk de website laag, regelt de redirect gelijk op serverniveau. Dit zal hierom dus sneller zijn dan alle andere methodes. En is daarom aan te raden om te gebruiken. Het web.config bestand kan intimiderend zijn voor de beginnende webmaster. Maar is eenvoudig te bewerken. 

Het volgende artikel legt je haarfijn uit hoe je jouw website kunt doorzetten naar de https://www. versie van jouw website, of als dit je voorkeur heeft naar de https:// versie. WWW is door een aantal browsers automatisch al niet meer in beeld. En is dus vaak niet meer de voorkeur hiervoor. 

Is een SSL certificaat genoeg om een website te beveiligen? 

Een SSL certificaat alleen is niet genoeg om een website te beveiligen, hier is namelijk meer voor nodig om ervoor te zorgen dat jouw website goed beveiligd is. Naast een SSL certificaat is het namelijk nodig om ervoor te zorgen dat je gebruik maakt van de  laatste veilige software,  veilige wachtwoorden, twee factor authenticatie en nog een hoop andere zaken. Het is daarom niet de juiste denkwijze om aan te nemen dat een SSL Certificaat jouw website gelijk veilig maakt, wat wel vaak het geval is. 

Naast een SSL certificaat is het dus belangrijk dat je erbovenop blijft en regelmatig updates installeert en bijwerkt,  en de andere maatregelingen neemt om jouw website zo veilig mogelijk te houden. 

Wil je ook de website beveiliging uitbreiden met een SSL certificaat? Bestel dan nu een SSL certificaat via de add ons in het klantenpanel, of installeer hem zelf gratis met behulp van Lets Encrypt. Er is dus geen excuus meer om een SSL certificaat niet actief te hebben! In onze kennisbank vindt je stapsgewijs alle zaken die je nodig hebt om niet alleen het Lets Encrypt certificaat te installeren, maar ook om het SSL certificaat te forceren en correct in te richten.