Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe kan ik mijn website goed beveiligen?

Hoe kan ik mijn website goed beveiligen?
MijnHostingPartner

Hoe kan ik mijn website goed beveiligen?

In onze vorige blogpost hebben we doorgenomen over hoe je je website kan onderhouden.Onderhoud draagt ook bij aan de veiligheid van je website, je wilt immers niet dat je website misbruikt wordt.

Om deze reden hebben wij besloten om hier een vervolg blog post van te maken.We gaan het in deze blogpost namelijk hebben over hoe je je website een stuk veiliger kan maken.

Verberg je admin pagina

Voor WordPress hosting is dit een uitstekend optie omdat je de admin pagina heel makkelijk kan achterhalen.Je kan de WordPress admin pagina namelijk op vrijwel elke website bereiken door er /wp-admin achter te typen.

Met verschillende plug-ins is het gelukkig mogelijk om deze admin pagina te verbergen.Dit kan er voor zorgen dat er veel minder pogingen zijn tot inloggen.

Hierbij is het verder ook aan te raden om altijd een andere username dan admin in te stellen.Dit komt doordat admin de standaard username is in WordPress en daardoor heel makkelijk te raden is.

Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een 2fa authenticatie, hierbij wordt er een extra melding naar je telefoon gestuurd om te bevestigen dat jij dit bent

Stel een sterk wachtwoord in

Dit is wellicht een van de meest belangrijke dingen die je kan doen om je website te beveiligen.Als je een sterk wachtwoord hebt is het voor kwaadwillende mensen ook een stuk moeilijker er in te komen.

Je kan hierbij natuurlijk zelf een wachtwoord instellen maar je krijgt eens sterker wachtwoord bij een random password generator.Zo heb je vrijwel altijd een garantie op een sterk wachtwoord wat vrijwel onmogelijk is om te raden.

Sterke wachtwoorden bestaan namelijk niet uit alledaagse woorden of bijvoorbeeld je verjaardag.Als je een echt sterk wachtwoord wilt gebruik je grote en kleine letters, getallen en speciale tekens door elkaar.

Hou alles up to date

We hebben dit in onze vorige blog post als besproken maar echter kunnen we het niet vaak genoeg zeggen.Het is belangrijk dat alles zo goed mogelijk bijgewerkt wordt omdat dit mogelijke beveiligings-lekken kunnen veroorzaken.

Dit geld voor zowel je website zelf maar ook voor de bijbehorende plug-ins en thema's.Als alles goed is bijgewerkt is het risico dat je website misbruikt wordt een stuk kleiner.

Ook het maken van back-ups is altijd van belang, het kan namelijk alsnog fout gaan om wat voor reden dan ook.

Mocht je hier verder nog vragen over hebben dan kan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken richting onze helpdesk.