Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe beveilig ik mijn database?

Hoe beveilig ik mijn database?
MijnHostingPartner

Hoe beveilig ik mijn database?

Als je gebruik maakt van hosting dan wil je natuurlijk wel dat je website veilig is.Je zult hierbij vast ook wel een database gebruiken, hier staat over het algemeen de belangrijkste informatie van jouw website.
Denk hierbij aan e-mail adressen, inlog gegevens of soms zelfs betaal gegevens van je klanten.

Het is niet de bedoeling dat deze gegevens zomaar op straat komen te liggen. In deze blog post geven we je enkele tips over hoe je je database veiliger maakt.

Wachtwoorden

Dat je een sterk wachtwoord moet instellen is uiteraard wel belangrijk.Dit geld echter niet alleen voor je admin account maar ook voor je eigen database. Als hier namelijk geen sterk wachtwoord op zit dan kunnen kwaadwillende mensen bij jou gegevens en die van je klanten.

Bij MijnHostingPartner stellen we een aantal eisen aan je database wachtwoord.Het wachtwoord moet namelijk minimaal 8 tekens lang zijn en een cijfer bevatten.
Uiteraard kun je dit altijd sterker maken door bijvoorbeeld gebruik te maken van hoofdletters en speciale tekens.

Om een sterk wachtwoord te nemen raden we je aan om gebruik te maken van onze Wachtwoord generator.Een sterk wachtwoord geld echter ook voor je gebruikers, je kan bijvoorbeeld bepaalde eisen stellen aan een wachtwoord.

Backups en updates

Net als voor je bestanden is het ook voor je database belangrijk dat je hier backups van hebt en maakt.Het kan natuurlijk altijd wel een keer fout gaan, daarom is het handig dat je dit binnen enkele seconden weer kan herstellen.

Ook is het belangrijk dat je alles zo goed mogelijk up to date houdt, er wordt namelijk vaak misbruik gemaakt van verouderde websites.Vooral bij WordPress websites is het belangrijk dat ze zo goed mogelijk worden bijgwerkt, WordPress websites zijn voornamelijk kwetsbaar.

Bij Managed WordPress Hosting Hoef je verder niet op updates te letten.Elke update op dit pakket gebeurt namelijk automatisch waardoor je belangrijkere dingen kan doen.Ook is het aan te raden om bij een installatie van WordPress en andere database prefix in te stellen.Dit maakt het namelijk vele malen moeilijker voor kwaadwillende gebruikers om in jouw database te komen.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kun je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is dan kun je een ticket richting onze helpdesk aanmaken.