Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Gratis SSL-certificaten met Let’s Encrypt

Gratis SSL-certificaten met Let’s Encrypt
MijnHostingPartner

Gratis SSL-certificaten met Let’s Encrypt

SSL certificaten zijn een  vast gegeven voor vrijwel elke website anno 2023, nu we langzaam 2024 ingaan en steeds meer internet browsers vrijwel geheel overschakelen naar HTTPS verbindingen is het nu aan te raden om zo gauw mogelijk dit te gaan activeren op jouw website. En er is geen excuus meer voor te verzinnen! Dankzij de gratis SSL certificaten die ook bij MijnHostingPartner.nl te installeren zijn. Lees in dit artikel alle voordelen van een Lets Encrypt certificaat en hoe jij die eenvoudig kunt installeren via het klantenpanel of control panel. 

In een tijdperk waarin online veiligheid cruciaal is, biedt Let's Encrypt een interessante benadering om alle websites te beveiligen zonder de traditionele kosten die aan SSL-certificaten zijn verbonden. Laten we dieper ingaan op wat Let's Encrypt is en hoe het gratis SSL-certificaten beschikbaar stelt voor elk type website.

Wat is Let's Encrypt?

Let's Encrypt is een non-profitorganisatie die is opgericht met als doel het versleutelen van het volledige web. Ze bieden gratis SSL/TLS-certificaten, mogelijk gemaakt door vele grote sponsoren, waardoor website-eigenaren hun bezoekers een beveiligde en versleutelde verbinding kunnen bieden. Het initiatief heeft als doel om het web veiliger te maken door de barrières voor het verkrijgen en implementeren van SSL-certificaten te verlagen. En het voor iedereen mogelijk te maken om met een druk op de knop van een SSL certificaat gebruik te kunnen maken. Dit doen ze mede dankzij de nauwe samenwerking met vele partijen, en de eenvoudige verlenging die verder op de achtergrond doorloopt. 

Kenmerken van Let's Encrypt SSL-certificaten

1. Gratis en Open Source

Het meest opvallende kenmerk van Let's Encrypt-certificaten is natuurlijk dat ze gratis zijn. Dit maakt het toegankelijk voor een breed scala aan websites, ongeacht hun grootte of doel. Bovendien is de software die Let's Encrypt gebruikt om certificaten te beheren, open source, wat betekent dat de code transparant is en door de community kan worden gecontroleerd. Doordat dit gratis en open source is dit voornamelijk bedoeld voor startup ondernemingen met nog een krappe beurs, of hobbywebsites die liever de kosten zo laag mogelijk houden. Bekende en grotere bedrijven en webshops met een grote website is de logischere keuze om voor een betaald SSL certificaat te gaan. Lees ook ons eerdere artikel, De voordelen van een betaald SSL certificaat om die voordelen eens allemaal door te lezen. 

2. Automatische Vernieuwing

Een ander voordeel is de automatische vernieuwing van certificaten. Traditioneel kan het vernieuwen van SSL-certificaten een handmatig proces zijn dat tijd en aandacht vereist. Let's Encrypt automatiseert dit proces, waardoor de geldigheid van certificaten automatisch wordt verlengd, wat uiteraard eenvoudig is voor de hobby website eigenaar die niet elke dag aan zijn website werkt. Bij MijnHostingPartner.nl ontvang je ook een email met het resultaat van deze automatische verlenging, en zie je dus eenvoudig of dit gelukt of gefaald is. 

Hoe gebruik je Let's Encrypt?

Het verkrijgen van een Let's Encrypt-certificaat is over het algemeen een eenvoudig proces. We hebben als hosting provider ook standaard integratie met Let's Encrypt, waardoor je met slechts een paar klikken een gratis SSL-certificaat kunt installeren. Daarnaast bieden we in onze kennisbank gedetailleerde documentatie voor handmatige installaties en geavanceerdere configuraties. En ook hoe je nu het geheel actief krijgt op je website. 

Let's Encrypt heeft de deur geopend voor een bredere acceptatie van SSL-certificaten door ze gratis beschikbaar te stellen. Of je nu een persoonlijke blog hebt, een kleine zakelijke website beheert, of een andere hobby website, er is geen reden om geen SSL-certificaat te gebruiken. De voordelen van beveiliging, vertrouwen en zoekmachineoptimalisatie maken het een essentiële stap voor elke website-eigenaar.

Implementeer Let's Encrypt vandaag nog en maak jouw online aanwezigheid veiliger en betrouwbaarder. Veiligheid hoeft niet duur te zijn, en Let's Encrypt bewijst dat beveiligde websites voor iedereen toegankelijk kunnen zijn!