Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google Chrome Niet veilig melding zonder SSL

Google Chrome Niet veilig melding zonder SSL
MijnHostingPartner

Google Chrome Niet veilig melding zonder SSL

Google Chrome Niet veilig melding zonder SSL

Het is al langer bekend dat browsers zoals Google Chrome en Firefox  een melding tonen wanneer er gegevens ingevoerd worden zoals wachtwoorden en credit card gegevens. Dit is alleen bij pagina’s en websites waar geen SSL certificaat actief is. Nu gaat vanaf oktober ook bij formulieren, login velden en andere input velden deze melding standaard laten zien. Dit doen ze om ook gebruikers die geen verstand hebben van deze materie de mogelijke gevaren te laten zien van het invoeren van gegevens over een niet beveiligde lijn.
 
Bovenstaande melding staat dan in de browserbalk wanneer er gegevens ingevoerd worden. Dit geldt vanaf oktober voor elke pagina waar ook maar enige informatie opgevraagd wordt. Wanneer je wat wilt verkopen of je bezoekers een veilig gevoel wilt geven bij het browsen van je website hosting dan is dit funest.

Chrome versie 62

In versie 62 van Chrome gaat dit in gang. Het is dus raadzaam om voor oktober een SSL certificaat aan te schaffen via MijnHostingPartner.nl voor jouw website. Dit om zekerheid te geven aan je bezoekers en bij te dragen aan een veiliger internet. Sinds de wijziging voor wachtwoorden en betaalgegevens in versie 56 van Chrome is er al 23 procent vermindering van verkeer over een onveilige lijn waargenomen. Bezoekers zien dus de melding en een groot deel hiervan besluit niet de gegevens op te geven.

Wat is de volgende stap voor Google Chrome?

Uiteindelijk is Google Chrome van plan om voor elke pagina die niet beveiligt is met SSL of HTTPS automatisch een melding te laten zien. Onverschillig of hier nu informatie opgevraagd wordt of niet.
Het advies luidt dus ook om niet te wachten met naar HTTPS over te stappen maar dit zo snel mogelijk actief te maken. Benieuwd naar welke opties er voor SSL zijn bij MijnHostingPartner.nl? Neem dan een kijkje op onze pagina toegewijd aan SSL certificaten:
https://www.mijnhostingpartner.nl/client/knowledgebase/846/Algemene-informatie---SSL-certificaat.html

Welke voordelen heb je nog meer met een SSL certificaat?

Naast de voordelen voor bezoekers en de veiligheid van je website heb je ook enige voordelen binnen de Google Ranking. Google geeft namelijk een bonusscore aan websites die snel en met SSL voorzien zijn. Zo heb je een voordeel aan de frontend en aan de backend.