Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google Chrome gaat downloads over http blokkeren

Google Chrome gaat downloads over http blokkeren
MijnHostingPartner

Google Chrome gaat downloads over http blokkeren

De meeste mensen downloaden tegenwoordig wel redelijk vaak iets van het internet.Je kan hierbij aan verschillende dingen denken, foto's, filmpjes, bestanden enzovoort.

Vaak zal je hierbij niet opletten of de download over http of https gaat.In de toekomst gaat Google Chrome echter downloads over http blokkeren.

Over het algemeen zal dit voor jou niet zo heel veel uitmaken tenzij je op je Hosting bestanden hebt staan die je alleen via http kan downloaden.Het is dan aan te raden om dit zo snel mogelijk aan te passen naar https dit kan doodmiddel van een SSL certificaat.

Wat is een SSL certificaat?

Misschien vraag je je nu af wat een SSL certificaat precies is, simpel gezegd het zorgt ervoor dat je een veilige verbinding hebt op je website.Dit is geeft je bezoekers natuurlijk direct een beter gevoel bij je website omdat ze dan weten dat hun verbinding beveiligd is.

Vooral wanneer je een webshop op je Hosting hebt draaien is dit nog extra belangrijk.Dit heeft er mee te maken met het feit dat je hier ook met de persoonlijke gegevens van de klanten te maken hebt.

Je klanten moeten immers hun betaal gegevens over een veilige verbinding in kunnen voeren.Daarnaast ben je verplicht om met de avg wet te beschikken over een SSL certificaat als je een webshop hebt.

Gelukkig is het makkelijk om te zien wanneer een website beschikt over een SSL certificaat.Je zal dit herkennen aan het slotje in de zoek balk van je webbrowser als je hier op klikt staat er dat je een veilige verbinding hebt.

Ook is het mogelijk om je eigen bedrijf naam te verwerken in het SSL certificaat.Dit kan door middel van een EV SSL certificaat, hou er wel rekening mee dat dit duurder is dan een normaal certificaat.

Andere tips om mijn website veilig te maken

Naast het zorgen voor een veilige verbinding is het ook belangrijk dat je andere maatregelen neemt voor je bezoekers.Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van back-ups van je website.

Het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat de website plots offline is en dat je een back-up moet herstellen.Hierbij is het aan te raden om de back-up lokaal op een harde schijf te hebben staan.

Ook is het belangrijk dat je voor je bezoekers bepaalde eisen aan wachtwoorden stelt.Hiermee voorkom je dat ze te makkelijke wachtwoorden gaan gebruiken waarmee je ze direct een stuk veiliger stelt.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.Ook kan je kijken of een van onze chatmedewerkers beschikbaar is op onze live chat.