Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Domein Oplichting

Domein Oplichting
MijnHostingPartner

Domein Oplichting

De meeste mensen die op het internet zitten zijn vast wel bekend met verschillende oplichting methodes.Denk hierbij aan oplichting methodes zoals phishing, oplichting via de telefoon en nog vele anderen.

Domeinen worden ook vaak gebruikt voor oplichtingen denk hierbij bijvoorbeeld aan versturen van spook facturen.Wij hebben hier de afgelopen tijd steeds meer meldingen van gehad van onze klanten.

Je wordt dan benaderd door een partij genaamd "DNS Service NL" met een factuur voor je domein.Wanneer je hier een mail van krijgt dan is het aan te raden om deze te negeren en de afzender te blokkeren.

Hoe herken ik spookfacturen

Als je bijvoorbeeld een factuur krijgt van een partij zoals DNS Service NL voor hosting waar je geen gebruik van maakt dan kan dit even schrikken zijn.Voornamelijk omdat de bedragen hiervoor behoorlijk hoog zijn, op deze zogenaamde facturen kunnen deze bedragen namelijk op lopen tot meer dan 200 euro.

Het is daarom belangrijk dat je zulke spook facturen kan onderscheiden van legitieme facturen.Betaal hierom ook nooit facturen van bedrijven waar je geen diensten voor hebt open staan.

Ook als er meerdere personen vermeld staan in de mail dan gaat het hier hoogst waarschijnlijk om een spook factuur.Vaak zijn dit soort mails ook onpersoonlijk geadresseerd ondanks dat het om een zogenaamde factuur gaat.

Het wil ook wel eens voorkomen dat er een telefoon nummer vermeld staat op dit soort facturen.Bel hier niet naar toe, de kans dat je in een wachtrij wordt gezet en geen antwoord krijgt is hierbij heel erg groot.

Het gevolg hiervan is dat je een ontzettend hoge telefoon rekening hebt.

Andere manieren van oplichten

Het kan ook wel eens voorkomen dat je een mail of telefoontje krijgt om snel een domeinnaam te registreren.Je wordt hierbij benaderd door een niet bestaande hosting partij die vraagt of je snel een domeinnaam kan registreren.

Dit zogenaamde bedrijf zegt dan vervolgens dat het heel erg lijkt op een domeinnaam die jij al geregistreerd hebt.Hierom dien je volgens dit bedrijf snel dit domein te registreren zodat je bedrijf naam veilig is.

De registratie van het desbetreffende domein wordt wel voldaan worden echter betaal je hier al snel ruim 200 euro voor een domein registratie.Het is daarom aan te raden om niet in te gaan op dit soort berichten en contact op te nemen met je huidige Webhosting partner.

Indien je hier verder nog vragen hebt raad ik je aan om contact op te nemen met een van onze chat medewerkers.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je natuurlijk altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.