Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website structuur hoe belangrijk is het

Website structuur hoe belangrijk is het
MijnHostingPartner

Website structuur hoe belangrijk is het

Een website is vaak niet meer dan een verzameling pagina’s en artikelen, maar hoe kan je de structuur hiervan zo op en top mogelijk maken? Dit leggen we uit in deze blog post. Lees snel verder voor alle tips die we je hiervoor kunnen geven!

MijnHostingPartner.nl heeft vele duizenden websites onder zijn hoede. Daarbij zien we een hoop verschillende soorten websites. Websites kunnen gemaakt worden met een Content Management Systeem, zoals WordPress hosting of Umbraco hosting. Ze kunnen ook zelf gemaakt worden met .NET Core projecten en bootstrap templates. En nog veel meer andere soorten manieren. Een website structuur wordt vaak gezien als een nagedachte op de basis. Echter is dit een van de belangrijkste zaken waar aandacht aan besteed dient te worden. De volgende punten dienen in acht genomen te worden bij het maken een duidelijke website structuur. 

Blog en artikelen

Een blog en losstaande artikelen zijn voor vele websites niet meer weg te denken. Met een blog kunnen langere keywords getarged worden en gebruikers langer vastgehouden worden op de website zelf. Een blog kan er ook voor zorgen dat er iets te delen valt op Social Media, waar gebruikers en bezoekers waarde aan kunnen opdoen. Licht bijvoorbeeld jouw product uit. Overtuig door verschillende diensten te vergelijken, en hoe jouw dienst of product beter is dan de competitie. En licht toe hoe het product of dienst op zijn best gebruikt wordt. 

Deze kleine tips en trucs kunnen in vele verschillende formaten gedeeld worden in een blog post. Niet alleen is dit maar alleen in tekst vorm. Maar kunnen ook in de vorm van een video gemaakt worden, of in de vorm van een info graphic die bijzonder goed gedeeld kan worden via Social Media. Een blog post dient in vrijwel elk geval langer te zijn dan 250 woorden. Minder dan dat wordt gezien als dunne content. En zal niet veel toevoegen aan de algemene resultaten. 

Blogs dienen ook in enige regelmaat geschreven te worden, zorg in ieder geval ervoor dat er een maandelijks item wordt live gezet. En meer is altijd beter. Met frisse content krijgt jouw website namelijk een boost in de organische zoekresultaten binnen zoekmachines zoals Google, DuckDuckGo of Bing. 

Jouw blogs dienen een voorkeursbehandeling te krijgen in jouw website structuur aangezien de rol die ze spelen niet te onderschatten is. Zorg dus voor een duidelijke link op jouw homepagina, en het liefst in elk menu. De blogs zelf kunnen dan verder onderverdeeld worden in categorieën. En daardoor gemakkelijk in een oogopslag in te zien waar de blog voor geschreven is en of dit interessant is voor bezoekers. 

Vaste website pagina’s

Vaste website pagina’s kunnen gezien worden als de basis of fundering van een website hosting. Hier zullen over het algemeen de meeste klanten op landen wanneer gezocht wordt naar jouw bedrijf. Of zal de tweede pagina vormen waar de bezoeker op terecht komt. Vanaf bijvoorbeeld Social Media of via een blog post. De home pagina dient dus prominent te zijn en uitnodigen tot de aanschaf van een product of conversie. De overige pagina’s die als vast kunnen worden gezien zijn de algemene informatie pagina’s en de over ons pagina. Zorg ervoor dat deze pagina’s voorzien zijn van overtuigende en duidelijke teksten, afbeeldingen en er gelikt uitzien.

Producten of diensten pagina’s / Landingspagina’s

Producten of diensten horen aparte pagina’s te hebben. Dit zorgt ervoor dat deze pagina’s los gebruikt van elkaar kunnen worden. En dus ook bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden op Social Media en voor enige advertenties. Met een aparte pagina hiervoor kun je beter inzien wat werkt en niet werkt op een pagina. En kunnen ook enige A B testen worden verricht. Dit allemaal om een beter conversie percentage te bemachtigen. 

Producten pagina’s of diensten pagina’s dienen gemakkelijk in te zien zijn van een hoofdmenu. En op een prominente plek weergegeven te worden. Zorg er ook voor dat deze pagina’s ook weer ingedeeld kunnen worden in een categorie. En er hierbij rekening gehouden wordt dat een dienst gemakkelijk in te zien is en te begrijpen. Ook door een leek. 

Website structuur hoe belangrijk is het

Contact pagina en de basis van een website

Een contact en over ons pagina nemen mede plek in de basis van een website. Op de contact pagina dienen alle methoden te staan hoe er in contact is te komen met jouw bedrijf of de eigenaar van een website. En op de over ons dient een algemene tekst te staan die wat uitlegt over de website of het bedrijf. En een referentie naar de contact pagina. 

Zeker de over ons pagina is belangrijk bij het maken van een website, we hebben hier een toegewijd artikel voor geschreven die alle tips hiervoor behandeld. 

https://www.mijnhostingpartner.nl/blog/algemeen/wat-dient-er-in-je-over-ons-pagina-te-staan/

Rekening houden met de gebruiker

Het rekening houden met een gebruiker is belangrijk in alle fases bij het maken een website. Grote bedrijven en concerns hebben hier vaak gehele afdelingen voor die puur en alleen de gebruikerservaring test, en verbeteringen toepast waar nodig. Als webmaster van een klein bedrijf of jouw eigen particuliere website heb je daar natuurlijk geen tot weinig budget voor. En zal je wat creatiever hiermee om dienen te springen. Neem het mee in de volgende vergadering en sluit je laptop aan op een beamer, en doorloop eens het gehele bestelproces. Of ga naar de verschillende landingspagina’s die je hebt en probeer je eens samen met je collega’s te verplaatsen in een klant. Tunnelvisie is een item waar elke webmaster zich wel eens schuldig aan heeft gevonden.

Een nieuw paar ogen is daarom erg belangrijk wanneer je de gebruikerservaring van een website wilt verbeteren. Schakel je vrienden en familie in en geef ze eens een klein lijstje met taken die vaak uitgevoerd worden op jouw website. Bekijk welke punten ze duidelijk vonden en schakel bijvoorbeeld ook Microsoft Clarity in om een gehele sessie terug af te spelen. Zo kan je dus een keer in het jaar eens bekijken wat er op de planning dient te staan voor volgend jaar. En hierop inspelen om ook het meeste uit elke bezoeker te halen.