Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat dient er in je over ons pagina te staan

Wat dient er in je over ons pagina te staan
MijnHostingPartner

Wat dient er in je over ons pagina te staan

Een website beschikt altijd over een aantal pagina’s die er wel moeten zijn. Een over ons pagina of About us pagina geeft jouw bezoekers de kans om meer over de mensen achter een website te weten te komen. En laat ze weten dat ze de informatie kunnen vertrouwen die op de website staat. Een over ons pagina is steeds belangrijker aan het worden. Aangezien dit tegenwoordig ook als een ranking factor geldt bij zoekmachines zoals Google. Laten we wat dieper induiken wat er allemaal in moet staan. 

Vele websites werden anoniem gedraaid, dit was in het verleden eigenlijk de standaard manier waarop dit gebeurde. Een hoop websites die niet aan een bedrijf of persoon verbonden waren was het niet relevant om ook uitgebreid toe te lichten wie achter de website zat. Dit is echter in de laatste jaren steeds meer gewijzigd.

Nu jouw LinkedIn profiel openbaar is, je echte naam gebruikt wordt voor Social Media en nog veel meer, heeft het wellicht ook niet zoon toegevoegde waarde om dit verborgen te houden. Waar je dit vroeger allemaal anoniem had, en gebruik maakte van anonieme star wars email adressen. Heb je nu voor een hoop zaken jouw echte naam en achternaam voor ingesteld.  Laten we behandelen waarom dit ook voor een website belangrijk is geworden met de Google E-A-T update. 

Google E-A-T update

Google brengt om de zoveel tijd een update uit aan zijn algoritme, met deze updates wordt bepaald welke websites in de eerste resultaten terecht komen van een zoekopdracht. Dit zijn de natuurlijke organische resultaten. Waar eerst alleen rekening gehouden werd hoeveel backlinks een domein had, en hoeveel keywords aanwezig waren op een pagina. Wordt er nu met ruim 200 factoren bepaald op welke plek een website dient te staan in die resultaten.

Google E-A-T staat voor Expertise, Authoriteit en vertrouwen. Dit is doorgevoerd om voornamelijk in de eerste plaats websites die in de Your Money or Your Life niches zitten in te dammen en beter te kunnen controleren. Voor een medische website zul je dus ook de nodige papieren dienen te laten zien op je over ons pagina. Google en andere zoekmachines willen namelijk voorkomen dat gebruikers onjuiste medische informatie voorgeschoteld krijgen of hun geld weten te verbrassen.  

Nu zijn met de latere Google Updates de EAT kwalificaties ook uitgerold naar vele andere niches, voor een hoop websites is het namelijk beter als daar iemand over praat die er ook daadwerkelijk verstand van heeft. Denk aan een blog over bergbeklimmen of klettersteigen, of over fitness of afslanken. Iemand die aanraad om een karabiner te gebruiken die bedoeld is om een hangmat in de tuin op te hangen, kan natuurlijk grote impact hebben op de beginnende klimmer die onderzoek doet naar de beste karabiners. 

Een onderdeel van EAT is dat op de over ons pagina dus aangetoond wordt dat je een expert bent op het gebied waar je website over gaat. Denk aan certificaten, een directe link naar je LinkedIn profiel en social media kanalen waar je aantoont expert te zijn. 

Samenvatting van je expertise en verhaal

In je over ons pagina dien je dus aan te tonen in de meeste niches dat je een expert bent over het onderwerp waar je over schrijft. Dit doe je door oorkondes aan te tonen, diploma’s en certificaten erbij te zetten. Verder kan je hier ook rapporten maken van eerdere projecten of case studies. Ook is een link naar LinkedIn naar je werkervaring dus een goede aanrader om erbij te zetten. 

Verdere informatie die hierop gegeven dient te worden is wie of wat achter de website zit, vermeld dus of de website door 1 persoon wordt beheerd of vermeld je teamleden. En wat het verhaal van het bedrijf is. Schrijf je een blog om jouw informatie te delen? Of is het een bedrijfswebsite die met zijn producten een probleem probeert op te lossen. De over ons pagina is de plek om dit aan te geven. 

Het kan soms lastig zijn om een samenvatting te schrijven over je verhaal en visie voor de website, trek hier dus dan ook voldoende tijd voor uit om op papier te zetten. En laat dit even doorlezen door een aantal personen om er meer zeker van te zijn dat dit ook daadwerkelijk wat toevoegt aan je website. Het zal je nog verbazen hoe vaak er bezoekers zijn die dit doen namelijk.  Zeker met een bedrijfswebsite. 

Ook is in de over ons pagina de redenen te geven waarom andere bedrijven en websites met je samen kunnen werken. Adverteerders die op jouw website een advertentie willen plaatsen zullen eerst hier kijken. Vermeld dus ook eventueel nogmaals hier je voornaamste contact gegevens zoals een email adres of telefoonnummer. 

Maak ook van jouw website een succes

Veel websites worden natuurlijk hobbymatig bijgehouden, maar elke website heeft een kans om ook een succes te worden. Of in ieder geval een leuk zakcentje in de maand te kunnen verdienen. Daarom is het raadzaam om elke website op te vatten als een zakelijk project. Maak dus geen gebruik van vloekwoorden in je teksten en houdt het professioneel. Maak gebruik van een stabiel, snel en betrouwbaar hosting platform met MijnHostingPartner.nl. Voor een vaste lage prijs heb je al een jaar lang jouw domeinnaam en hosting pakket. Ongeacht op welke wijze jouw website gemaakt wordt hebben we het pakket voor jou!

Zet nu die eerste stap op het internet met een hosting pakket en domeinnaam!