Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor je passie project

Website maken voor je passie project
MijnHostingPartner

Website maken voor je passie project

Of je nu aan de gang gaat met je eigen bedrijf of side hustle voor website design, optimalisatie, kunstwerken, foto’s of elk ander passieproject van je. Een online portfolio website kan hierin het verschil maken tussen jouw volgende klus vinden en het bedrijf lanceren, tot het altijd als een droom te beschouwen. Je zal wellicht denken dat een eigen portfolio website te hoog gegrepen voor je is, of anderzijds te prijzig om te onderhouden. Niets is echter minder waar. Laten we in deze blog post jouw passie project een boost geven door een eigen website te maken hiervoor.

Veel mensen hebben naast hun fulltime baan wel een hobby of passie project, of dit nu de droom is om een food truck te runnen. De mooiste foto’s te nemen of houtsnijwerk online te verkopen. Je kan met de jaren in een ritme komen in je werk en er steeds minder vertrouwen in krijgen in je droom, de eerste stap die je kan zetten is een website hiervoor aan te maken en je passie al met zoveel mogelijk mensen proberen te delen. Met een website kan je namelijk een wereldwijd publiek bereiken en hopelijk hier ook wat mee bereiken. Een website is natuurlijk geen garantie van slagen voor je eigen bedrijf. Maar het kan wel de eerste stap zijn die je daarheen kan brengen. Hieronder geven we je de tools om gelijk aan de slag te kunnen met jouw eigen portfolio website!

Het begint met een domeinnaam

Zoals wel meer onderdelen begint een website ook met een naam, jouw naam is geheel zelf te verzinnen, het enige waar je rekening mee moet houden is dat een domeinnaam een essentieel onderdeel gaat uitmaken van het geheel. Het dient aan de korte kant te zijn, gemakkelijk te onthouden, vrij zijn van vreemde tekens. En als laatst dient de domeinnaam nog vrij te zijn. Wil je dus controleren of jouw domeinnaam nog vrij is? Voer dan jouw domeinnaam in de configurator, dan wordt ernaar gekeken of jouw domeinnaam nog vrij is en realtime is gelijk er de optie om hem vast te leggen.

De domeinnaam extensie is verder geheel zelf ook voor te kiezen, en heeft meer te maken in welke taal je jouw website wilt gaan maken en in welk land of landen je wilt gaan opereren. Dit kan voor Nederland .nl zijn, voor België .be etc. 

Pakketkeuze, techniek waarop de website gemaakt kan worden

Een website voor jouw passie project kan op veel verschillende manieren gemaakt worden, of je nu aan de gang wilt gaan met het geheel ontwikkelen en zelf schrijven voor de code. Of je wilt aan de gang met een kant en klaar Content Management Systeem. Het kan allemaal met de hosting van MijnHostingPartner.nl. We hebben verschillende pakketten beschikbaar die kunnen fungeren als een blank canvas voor jouw project En ook pakketten die wat meer geschikt zijn voor 1 bepaalde techniek. Zo hebben wij speciale pakketten voor ASP.NET Core, waarop Umbraco websites op te hosten zijn en eigen projecten met behulp van .NET Core. En zo hebben we ook pakketten waarmee een PHP content Management Systeem op gehost kan worden zoals WordPress Joomla of Drupal. Deze kunnen het beste op een SSD pakket draaien voor de beste snelheid. 

De website maken

Voor de meeste beginners raden we aan om een website te gaan maken met het WordPress Content Management Systeem, WordPress zorgt er namelijk voor dat je vrijwel alle werkzaamheden op een visuele manier kan uitvoeren. Je hoeft dus niet in de code te duiken om functies mogelijk te krijgen, of enkel een plaatje toe te voegen. Alles kan gewoon via WordPress zelf geregeld worden. WordPress is ontzettend populair en daarom ook voorzien van vele duizenden thema’s en plug-ins die je veelal gratis kunt downloaden verder. Deze plug-ins en thema’s zorgen ervoor dat jouw website er precies zo uit komt te zien zoals jij wilt, met de functionaliteit die je nodig hebt voor jouw passie project. Van een reserveringsmodule voor je vakantiehuisje of camper die je om hebt gebouwd. Tot het maken van een webshop voor jouw houtsnijwerken. 

WordPress installeer je eenvoudig en binnen een knop in het klantenpanel van MijnHostingPartner.nl. Hierna kan je gelijk aan de slag met jouw WordPress website in elkaar zetten. Waar je een dagje aan kunt besteden, of  een hele maand. Dat is verder aan jouw de keus. 

Jouw website en diensten onder de ogen krijgen van mensen 

Een groot onderdeel van elke website is natuurlijk het onder de ogen krijgen van die website en diensten aan zoveel mogelijk mensen. Dit kan je op een directe basis doen door gebruik te maken van advertenties, of op een indirecte manier. Er zijn echter een hoop verschillende soorten manieren van Internet Marketing. En iedereen dient hier zijn eigen weg in te vinden. Wat echter het voordeel is van Internet Marketing en zeker de advertentie kosten hiervan, is dat je geen gigantisch vermogen of startkapitaal nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Afhankelijk van je doelgroep en product kan je hier voor enkele cent per klik mee aan de gang. Met 10 euro investering kan je dus al gauw een hoop ogen op je aanbod krijgen. 

Ook is het niet noodzakelijk om advertenties te gaan gebruiken om jouw website onder ogen van mensen te krijgen, je kan ook jouw passie voor jouw website en diensten delen via blog posts om organisch een kans te maken in de verschillende zoekmachines. En social media kan natuurlijk ook natuurlijk groeien, in plaats van hier een budget voor vast te stellen. Maak in ieder geval posts en media die jouw doelgroep aanspreken, en wees niet bang om te communiceren met jouw volgers!