Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor een Kapsalon

Website maken voor een Kapsalon
MijnHostingPartner

Website maken voor een Kapsalon

In de moderne wereld van vandaag is een sterke online aanwezigheid essentieel voor bijna elk bedrijf, en kapsalons vormen daarop geen uitzondering. Het hebben van een goed ontworpen website is niet alleen een manier om je salon te presenteren, maar het kan ook dienen als een krachtig marketinginstrument om nieuwe klanten aan te trekken en bestaande klanten te behouden. Hier zijn enkele stappen en tips om een effectieve website te bouwen voor jouw kapsalon. En hoe je dit kunt doen voor elk budget, zelfs als je nog aan je eerste klanten moet komen!

Doelgroep en je type klanten

Het eerste om vast te stellen en een idee van op te doen is wie jouw doelgroep is. Zet even op papier hoe jouw ideale klant eruitziet en hoe je het proces voor je ziet, van gevonden worden tot het eerste contact, naar de afspraak toe. Wil je jezelf specialiseren in het knippen en stijlen van heren of dames, of juist meer de focus leggen op een klant met een bepaalde leeftijd. Zoals een specialisatie in het knippen van kinderen, mensen met een beperking, of juist de succesvolle zakenman of vrouw op oog hebben.

Al deze overwegingen en wensen zijn het beste op papier te zetten en voor jezelf te schetsen, met het ontwerp en het maken van je website kan je namelijk bepaalde kanten op sturen, en bijvoorbeeld hier meer teksten voor schrijven, specifiekere foto’s tonen of juist voor een scherp en modern kiezen in de stijl van de website. 

Naar aanleiding van je doelgroep en hetgeen wat je op papier hebt gezet kan je ook alvast gaan nadenken over wat je domeinnaam gaat worden. Een domeinnaam is het adres wat je op het internet zult hebben en is een belangrijke keuze. Houdt dit altijd liever aan de kortere kant, professioneel en makkelijk door te geven over de telefoon. De extensie van een domeinnaam is eenvoudig te houden, en kan gewoon voor de Nederlandse markt op .nl gehouden worden, voor Duitse of Belgische markten kan de betreffende landsextensie worden gekozen. Welke .de en .be zijn. 

Waarmee en hoe is een website te maken? 

Een website maken is geen lastige opgave met de hulpmiddelen die vandaag de dag beschikbaar zijn, je kan dit eenvoudig zelf, en ook zelfs zonder veel technische kennis. Enkel vereist dit een beetje huiswerk en inlezen, zoals je nu al aan het doen bent!

Het daadwerkelijke maken van de website kan het eenvoudigst en betrouwbaarst met de gratis software WordPress. Wat bij MijnHostingPartner.nl met een klik te installeren is binnen je hosting pakket. Het installeren en de eerste stappen hebben we ook nog toegankelijker gemaakt door dit uit te leggen in een YouTube Video. Die dus makkelijk te volgen is met de stappen. 

Na het installeren van WordPress is de volgende stap om een thema te installeren, een thema helpt je een hoop verder in het opzetten van de website, en bepaalt de kleuren, de stijl van de tekst, de positie van het menu en ga zo nog maar even verder. Hier kan je zoveel tijd instoppen als je zelf wilt, en is afhankelijk hoe gepersonaliseerd je het wilt. Als je elk kleurtje en blokje wilt aanpassen dan kan je hier zo een week mee bezig zijn, wanneer je voor de standaard opties kiest kan je met een middagje werk al een heel eind zijn naar een volledige website. 

Het ontwerp van je website moet de uitstraling van je salon weerspiegelen en aantrekkelijk zijn voor je doelgroep. Kies een kleurenschema dat past bij de stijl van je salon en zorg ervoor dat de lay-out overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren is. Vermijd te veel afleidingen en houd de focus op de belangrijkste informatie, zoals openingstijden, diensten met leuke foto’s,  en contactgegevens.

Zorg voor duidelijke en overtuigende inhoud

De inhoud van je website is cruciaal voor het aantrekken van potentiële klanten. Zorg ervoor dat je duidelijke informatie verstrekt over de diensten die je aanbiedt, prijzen, openingstijden en hoe klanten een afspraak kunnen maken. Gebruik ook foto's van je salon en voor- en na-foto's van kapsels om de kwaliteit van je werk te laten zien.

Maak het gemakkelijk om contact op te nemen en afspraken te maken

Een van de belangrijkste doelen van je website is waarschijnlijk om nieuwe afspraken te genereren. Zorg ervoor dat het gemakkelijk is voor klanten om contact met je op te nemen en afspraken te maken. Plaats duidelijke oproepen tot actie op strategische plaatsen op je website en bied indien mogelijk online afspraakplanning aan. Hier bestaan ook gratis te installeren plug-ins voor binnen WordPress die je makkelijk kunt integreren binnen je website. 

Houd je website up-to-date en relevant

Een verouderde website kan potentiële klanten afschrikken en bovendien ook gevaarlijk zijn, zorg ervoor dat je je website regelmatig bijwerkt met nieuwe informatie en foto's. En controleer op updates die uitkomen voor de software. Controleer ook regelmatig of alle links nog werken en of er geen fouten op de website zijn geslopen. Dit kan je ook doen door eventueel checks te laten verrichten door online tools te gebruiken. 

Als je rekening houdt met alle stappen en deze gebruikt om je website te maken voor je kapperssalon dan zet je de nodige stappen om jouw salon te laten groeien, in plaats enkel maar te vertrouwen op mond op mond reclame. Begin nu met een voordelig pakket van MijnHostingPartner.nl!