Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website maken voor een Bed en Breakfast

Website maken voor een Bed en Breakfast
MijnHostingPartner

Website maken voor een Bed en Breakfast

Het hebben van een aantrekkelijke en goed functionerende website is essentieel voor het succes van jouw Bed & Breakfast. In dit digitale tijdperk is jouw website vaak de eerste kennismaking die potentiële gasten hebben met jouw B&B. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website niet alleen mooi is, maar ook gebruiksvriendelijk en informatief. In deze blogpost bespreken we stappen voor het maken van een geweldige website voor jouw Bed & Breakfast. Die ook nog een zelf gemaakt kan worden, zodat jij de hoge kosten van een website ontwerper kunt voorzijn. Met een middagje werk kan je al de fundering van jouw website opzetten!

Bepaal jouw doelgroep

Een van de eerste stappen bij het maken van een website voor jouw Bed & Breakfast is het bepalen van jouw doelgroep. Denk na over wie je wilt aanspreken met jouw B&B. Zijn het bijvoorbeeld voornamelijk gezinnen, stelletjes op zoek naar een romantisch uitje, of zakelijke reizigers? Door jouw doelgroep te identificeren, kun je jouw website hierop afstemmen en ervoor zorgen dat deze aantrekkelijk is voor jouw beoogde gasten. Schrijf al deze punten even voor jezelf op en maak een plan van aanpak. Zo kan je hier later altijd nog even terug naar kijken.

Een website zelf maken, met WordPress eenvoudig zelf te beheren

Het is geen uitdaging meer om een eigen website te maken dankzij moderne tools zoals WordPress, iedereen met een beetje wil kan eenvoudig een website in elkaar zetten met WordPress. MijnHostingPartner.nl maakt dit nog wat makkelijker voor je, aangezien het installeren en configureren van WordPress met een klik op de knop kan worden geregeld. Na het installeren kan je inloggen binnen je WordPress website en het blanke canvas vorm gaan geven geheel naar jouw wens. 

Ontwerp van je website met een Thema

Website maken voor een Bed en Breakfast

Een thema is een belangrijk item met een WordPress website, die zorgt er namelijk voor hoe jouw website eruit gaat zien en wat er zoal mogelijk in is. Thema’s zijn er in veel verschillende soorten en maten, om de kosten laag te houden kan er gekozen worden uit duizenden gratis beschikbare thema’s. Als je hier wat meer functionaliteit of minder werk aan wilt hebben in de configuratie kan je ook een betaald thema overwegen. Dit gaat verder via derde partijen en staan wij als hosting partij verder los van. Dit is dus verder geheel eigen keus. 

Het thema is met een druk op de knop te installeren binnen de bibliotheek van WordPress, hierna kan je dit visueel, dus zonder ook maar een regel code te zien, configureren en aanpassen naar wens. Door bijvoorbeeld het lettertype of font te wijzigen, de accentkleuren te kiezen en nog veel meer. Je kan hier zoveel tijd mee kwijtzijn als je zelf wilt, of je kan met een halfuur klaar zijn door veel zaken standaard te laten, of je kan hier al gauw een week mee bezig te zijn om alles exact naar wens en uniek te krijgen. 

Zorg voor duidelijke informatie

Potentiële gasten zijn op zoek naar specifieke informatie wanneer ze de website van jouw Bed & Breakfast bezoeken. Zorg er daarom voor dat alle belangrijke informatie gemakkelijk te vinden is. Denk hierbij aan prijzen, beschikbaarheid, faciliteiten, activiteiten in de omgeving en contactgegevens. Hoe duidelijker en uitgebreider de informatie, hoe groter de kans dat bezoekers besluiten om bij jou te boeken. Zorg er ook vooral voor dat je kamers mooi op de foto zet en deze foto’s toont op de website, veel mensen zullen eerder geneigd zijn om enkel naar de foto’s te kijken, dan een grote lap tekst die de kamer beschrijft te lezen.  

Optimaliseer voor zoekmachines (SEO)

Zorg ervoor dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines zoals Google. Gebruik relevante zoekwoorden in de tekst van jouw website, vooral in de paginatitels, koppen en meta-beschrijvingen. Zorg daarnaast voor een goede structuur en gebruik van koppen en subkoppen, zodat zoekmachines de inhoud van jouw website goed kunnen indexeren.

Maak jouw website mobielvriendelijk

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele telefoon of tablet om websites te bezoeken, dus het is essentieel dat jouw website goed te bekijken is op zowel desktops als mobiele apparaten. Zorg ervoor dat de lay-out zich aanpast aan verschillende schermformaten en test de mobielvriendelijkheid van jouw website met behulp van tools zoals Google's Mobile-Friendly Test.

Voeg een online boekingssysteem toe

Maak het voor gasten eenvoudig om een verblijf te boeken via jouw website door een online boekingssysteem toe te voegen. Er zijn verschillende betrouwbare boekingssystemen beschikbaar die goed integreren met jouw website en het boekingsproces eenvoudig en efficiënt maken. Door het boeken via jouw website te stimuleren, kun je meer directe boekingen ontvangen en commissies besparen die je anders aan boekingsplatforms zou moeten betalen. Binnen WordPress gaat dit met een plugin, die ook weer eenvoudig te installeren is via de WordPress administrator omgeving. 

Een goed ontworpen en goed onderhouden website is een essentieel marketinginstrument voor jouw Bed & Breakfast. Door de bovenstaande stappen te volgen, kun je een aantrekkelijke en effectieve website creëren die helpt om meer gasten aan te trekken en jouw B&B te laten groeien.