Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Website als visitekaartje

Website als visitekaartje
MijnHostingPartner

Website als visitekaartje

Een website kan als zzp onderneming of bedrijf fungeren als een visite kaartje, maar met een website als visitekaartje heb je toegang tot een wereldwijd publiek. En is deze altijd voor je aan het werk om te netwerken. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar de voordelen van een website als visitekaartje, en welke mogelijkheden dit allemaal met zich meebrengt. 

Website is altijd voor je aan het werk

Een website zorgt ervoor dat er altijd een manier is voor jouw klanten om je te vinden, zodra je jouw website klaar hebt en gepubliceerd op een domeinnaam is deze vervolgens 99.99% online vanwege onze hoge uptime. Dit zorgt er dus voor dat klanten die bijvoorbeeld meer over je laatste projecten te weten willen komen, meer over je werkwijze te weten willen komen of contact op willen nemen, altijd terecht kunnen op jouw website. En daarbij je ook gemakkelijker kunnen vinden via kanalen zoals het Google Zoeknetwerk of advertentie netwerk. 

Met een website heb je dus altijd een passieve manier om ervoor te zorgen dat je nieuwe projecten binnensleept. Er moet uiteraard nog wel de enige moeite in worden gestoken, maar zodra je eenmaal de website op de rit hebt kan je ervoor zorgen dat je op een passieve manier voorzien wordt van nieuwe leads en mogelijke klanten. Iets wat je met menig andere methode niet kunt bereiken. 

Leads verzamelen

Leads verzamelen is een van de sterkste punten van een website, op een gebruiksvriendelijke methode kan ervoor worden gezorgd dat  mogelijke klanten de nodige informatie kunnen vinden. En vervolgens direct contact op kunnen nemen, of bijvoorbeeld een offerte kunnen opvragen. Snel contact is vaak gewenst, en kan bijvoorbeeld ook met een moderne laagdrempelige methode zoals whatsapp of chat worden opgelost. Voor snelle vragen kan er dan ook een snel antwoord op gegeven worden. En is de barrière die veel mensen voelen bij het invullen van een contactformulier of bellen weggenomen. 

Je mooiste projecten en beoordelingen prominent vermelden 

Voor jouw website als visitekaartje is het ook belangrijk om jouw laatste projecten te showcasen, maak dus een mooie slider op de website die jouw laatste projecten laat zien. Dit kan het beste met beeldmateriaal worden begeleid en een korte tekst van een tevreden klant. Zo kan je vertrouwen  uitstralen en ervoor zorgen dat toekomstige klanten kunnen weten wat ze verwachten van je. 

In de meeste manieren om een website te maken kan je al deze onderdelen eenvoudig op je website plaatsen. Zoals bijvoorbeeld met het Content Management Systeem WordPress kan je dit allemaal op een eenvoudige manier toevoegen aan je website, en allemaal zonder hiervoor te moeten coderen. Dit maakt het dus voor iedereen toegankelijk om mee te beginnen. 

Contactopties duidelijk in beeld brengen op een website

De manieren waarop een mogelijke klant met je in contact kan komen zijn natuurlijk van groot belang om duidelijk vermeld te hebben staan op een website. Zorg er dus voor dat je de meest gebruikelijke methoden om in contact te komen prominent vermeld hebt staan, en vaak ook op meerdere plekken. De footer of onderkant van je website is hier een vaak gebruikte plek voor, maar dit kan ook op een toegewijde pagina staan. Jouw email adres van het eigen domeinnaam kan hier bijvoorbeeld op vermeld staan, het telefoonnummer, of bijvoorbeeld een online chat mogelijkheid. Daarnaast zijn de Sociale Media kanalen ook een veelgebruikte methode om in contact te komen met een bedrijf. Waar je dus bijvoorbeeld ook via Twitter, Instagram, Facebook en andere Sociale Media contactaanvragen kunt binnenkrijgen. 

Jouw website en daardoor je kennis en diensten promoten 

Een website kan dus als visitekaartje fungeren en portfolio om mogelijke klanten over te halen, het promoten van jouw website hebben we in de vorige blog post uitvoerig behandeld via welke kanalen dit allemaal kan. En raden we aan om ook de nodige investering in te maken. Zo haal je het meest uit je website. 

Jouw website hoeft niet enkel te fungeren als een visitekaartje echter, en kan ook uitgebreid worden met diverse onderdelen. Zo is een complete webshop te maken of ook een blog te starten. Een website is verder een blank canvas waar je zelf de vrije hand in hebt om in te richten. Zorg voor de juiste fundering en neem nu jouw hosting pakket bij MijnHostingPartner.nl af om gelijk te starten!