Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wat kan je met alleen een domeinnaam registratie?

Wat kan je met alleen een domeinnaam registratie?
MijnHostingPartner

Wat kan je met alleen een domeinnaam registratie?

MijnHostingPartner.nl heeft de mogelijkheid om naast onze pakket keuze enkel een domeinnaam te registeren. Er zijn een aantal redenen waarom je dit zou willen doen, laten we deze behandelen in deze blog post. 

Een domeinnaam is de eerste stap die vaak volgt na het starten van een bedrijf of visie op het internet. Met een domeinnaam leg je jouw plaats vast op het internet, en kunnen mensen je gemakkelijk vinden door het simpelweg invoeren van een domeinnaam in de adresbalk. Met enkel een domeinnaam registratie kan je echter nog geen functionaliteit als mail en een website toevoegen, als je deze nog niet hebt bij een andere partij. Laten we daarom kijken wat je kan met enkel een domeinnaam registratie, en hoe je hier het meeste uit kan halen voor jouw project of wens. 

Als eerst raden we aan om een domeinnaam enkel vast te leggen met een domeinnaampakket bij MijnHostingPartner.nl, dit pakket is verder gratis en zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot de DNS records, en hem op een eenvoudige wijze zou kunnen doorlinken. 

Domeinnaam doorlinken naar een andere bron

Zodra je een domeinnaam hebt vastgelegd met een domeinnaampakket kan je hem eenvoudig doorlinken naar een andere bron. Als je bijvoorbeeld niet gelijk wilt beginnen met het maken van een website maar de website eerst wilt doorlinken naar een Sociaal Media profiel dan is dit met een paar stappen door te zetten. Iedereen die dan jouw domeinnaam invoert op het internet wordt dan gelijk doorgestuurd naar bijvoorbeeld je Facebook pagina, je Instagram pagina of elk ander sociaal netwerk. Onder Mijn Producten -> websites in het klantenpanel is hij dan bijvoorbeeld zo door te linken naar een Facebook pagina: 

Wat kan je met alleen een domeinnaam registratie?

Zodra je dit opslaat dan is dit gelijk actief, en kan je dus uittesten door in je browserbalk naar de domeinnaam te gaan. Je zal dan gelijk worden doorgelinkt naar het profiel wat je hebt aangegeven. 

Voor influencers die alvast hun merk willen vastleggen kan dit dus een goede en vooral voordelige wijze zijn om alvast jouw adres vast te leggen. En door te linken naar je profiel. 

Domeinnaam vastleggen als bescherming

Als bescherming wordt een domeinnaam ook vaak vastgelegd, indien jouw vaste of reguliere website al draait en actief is dan kan je ervoor kiezen om de .com .net .org of .be bijvoorbeeld ook alvast vast te leggen en door te sturen naar de URL waar je hoofdwebsite op draait. Dit zorgt ervoor dat je later niet voor nare verassingen komt te staan doordat een concurrent of kwaadwillende jouw gewenste domeinnaam al heeft vastgelegd. Dit is vaak een kleine investering om ervoor te zorgen dat de meest voorkomende extensies al veilig zijn gesteld. 

Hetzelfde principe kan gebruikt worden voor binnen dezelfde domeinnaam extensie enige verkeerde spellingen of meervoudsvormen van je domeinnaam al veilig zijn gesteld. Ook bijvoorbeeld met een streepje of ander teken wat gebruikt kan worden om een domeinnaam te scheiden is dan vast te leggen en te beschermen hiermee. 

Domeinnaam vastleggen om door te verwijzen naar een andere partij of dienst

Naast bescherming en doorlinken kan een domeinnaam registratie ook gebruikt worden om naar een externe partij door te linken. Partijen zoals Wix, Squarespace en andere website bouwers zijn over het algemeen wat prijziger met hun domeinnaam registraties. Bij MijnHostingPartner.nl kan een domeinnaam voordelig worden geregistreerd en doorgestuurd worden naar een andere bron. Vaak is dit een nameserver aanpassing, wat enige technische kennis en stappen vereist om te realiseren. Of een redirect op basis van DNS records.

DNS en de nameservers zijn verder geheel zelf te beheren binnen het klantenpanel, en kunnen dus worden doorgezet naar een website bouwer of andere partij waar je jouw diensten fysiek hebt draaien. Dit is vaak voordeliger dan dit bij de partij zelf te regelen. Vergt dus enkel wat technischere stappen om dit door te zetten. In de meeste gevallen zullen hier de stappen van toegelicht zijn bij de partij. Anders is dit altijd even na te vragen bij de betreffende partij.  

Enkel domeinnaam vastleggen om op een later stadium hosting toe te voegen

Ook kan ervoor worden gekozen om de domeinnaam enkel te registeren in een beginfase, om hier op een later moment pas een hosting pakket naar keuze aan toe te voegen. Bij MijnHostingPartner.nl kan op elk gewenst moment een pakket aan een domeinnaam registratie worden gekoppeld. Dit is een goede optie voor iedereen die nog niet genoeg budget of tijd heeft om een website op te zetten, en hier nog even mee wilt wachten. Er kan dan voor het eerste jaar bijvoorbeeld voor €2,50 ex btw een .nl .be of .eu domeinnaam worden vastgelegd op je naam. Zodat je hier op elk moment aan de slag mee kunt. Een hele lage barrière dus om alvast je domeinnaam dus vast te leggen en te registeren. 

Ben jij er al uit wat jij met het domeinnaam wilt gaan doen?
Een blog waarin je schrijft over je hobby, interesse of reizen. Een bedrijvenwebsite voor die startup waar je al jaren over droomt. Of een mooi freelance portfolio waar jij nu net die ene klant mee binnenhaalt. Er is van alles mogelijk met een eigen domeinnaam en website. Begin nu met jouw domeinnaam registratie!