Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Wanneer kan ik Google AdSense aanvragen

Wanneer kan ik Google AdSense aanvragen
MijnHostingPartner

Wanneer kan ik Google AdSense aanvragen

AdSense is vaak de manier om op een passieve manier jouw website te gaan monetiseren, oftewel inkomen te laten generen. Google AdSense is een van de makkelijkste manieren hiervoor waar je zelf weinig voor hoeft te doen. Aangezien je na het een keer aanmelden en de code te plaatsen op je website aan Google verder teugels kunt overgeven. Laten we kijken hoe het proces te starten is, en wanneer je Google AdSense kunt gaan aanvragen op jouw website. 

Google AdSense is niet alleen voor websites, dit is in wezen ook hetzelfde als wordt gebruikt op YouTube, en ook in App advertenties zoals die bijvoorbeeld in een spelletje worden weergegeven. Met Google AdSense hebben een hoop mensen toegang tot een makkelijke manier van inkomsten verdienen aan hun  website of applicatie die gebruikt wordt. Variërend van een paar euro in de maand tot een fulltime inkomen en daarboven. Voor elke euro telt echter dat hier een hoop bezoekers of gebruikers tegenover staan. Denk dus niet dat je met circa 1000 bezoekers in de maand al permanent op vakantie kan. Hier zal wat meer tegenover staan.  

Website vereisten voor Google AdSense

De vereisten aan een website zelf zijn redelijk laag bij Google AdSense, dit maakt het de keuze voor iedereen begint of in de eerste fase van de website zich bevindt. Met vele verschillende andere Advertentie netwerken dien je eerst een aantoonbaar niveau aan maandelijks verkeer te bezitten naar de website toe. Vaak begint dit met 100.000 bezoekers in de maand. Dit zullen de meesten nog niet gelijk hebben bij de start van de website. 

Verder dien je bij Google AdSense alleen gebruik te maken van unieke en zelf gemaakte content, zodra jouw website geschraapte informatie bevat van andere bronnen zal dit snel afgekeurd worden. Verder dien je 18+ te zijn, en dient je content ook van hoge kwaliteit te zijn. Als jouw website vol staat met spelfouten, of anderzijds valse claims maakt kan dit ook afgewezen worden. 

Enige handige tips die je kunt gebruiken voor het aanvragen van Google AdSense is door eerst een aantal stukken content op je website te hebben staan. Probeer bijvoorbeeld al 15 blog post live te hebben staan, of 15 artikelen en pagina’s live te hebben staan. Op die manier heb je waarschijnlijk ook al het een en ander aan bezoekers die op jouw website terecht komen via Google zelf. En maak een Over ons, Contact, Cookie en Algemene voorwaarden pagina. Dit helpt bij het verwerken van jouw aanvraag. 

Hoe is Google AdSense aan te vragen op jouw website? 

Google AdSense is simpel in het aanvragen zelf, ga even naar Google AdSense en meld je aan met een Google Account, ook is er een bestaand email adres te gebruiken. Bijvoorbeeld als je de email hosting van MijnHostingPartner.nl al gebruikt. Hierna is even jouw website op te geven, en het verzoek te sturen. Dit wordt gedeeltelijk automatisch en handmatig beoordeeld of jouw website geschikt is, houdt dus rekening met een aantal weken dat dit kan duren om antwoord terug te krijgen.

Met een voorbeeld website gestart in mei 2019, was er op 2 juli een bericht terug dat advertenties nu weer konden gegeven worden. Mocht jouw website nu de eerste keer worden afgewezen, dan is altijd nog een keer de aanvraag te versturen. Houdt wel rekening met de punten die aangegeven worden. 

Hoe is Google AdSense te activeren op jouw website? 

Google AdSense is verder even een kwestie van een stukje code in de header van je website zetten, of als je dit op een handmatige wijze wilt voeren, met een iframe op je website zelf neer te zetten. We raden voor de meeste gebruikers aan om de automatische advertenties te gaan gebruiken. Dit is nu eenmaal de makkelijkste manier waar je zelf verder weinig last van hebt of rekening verder mee dient te houden. 

Met een aantal Content Management Systemen is het wellicht verstandiger om hier een speciale header injector voor te installeren. Dan hoef je hier namelijk niet telkens handmatig de thema code in te duiken. Wat wellicht een keer overschreven kan worden door een update hiervan. Vaak kan je dit ook combineren met je Google Analytics code, of zelfs in een Google header samenvoegen. Probeer altijd even te testen of dit werkt, en niet voor al teveel vertraging zorgt. Advertenties en Analytics zorgen per definitie echter altijd wel voor enige vertraging, houdt hier dus rekening mee in je verwachtingen. 

Automatische advertenties en handmatige advertenties

Onze voorkeur voor de meeste klanten gaat er dus naar uit om de Automatische advertenties toe te passen, dit zorgt er namelijk voor dat jouw berichten en content verder hun werk doen. Zonder dat je hier elke keer rekening mee hoeft te houden of acties voor dient uit te voeren. Als je dit nu toch handmatig wilt doen dan kan je hier wat meer huiswerk voor verrichten, het is namelijk sterk afhankelijk wat voor soort advertenties je gebruikt en waar hoeveel je nu verdient met jouw website. Hier zijn meerdere opinies en manieren voor, probeer hier dan zelf ook mee te experimenteren om te kijken wat voor jouw website en niche het beste werkt. 

Af en toe experimenten aanmaken

Het fijne van Google AdSense is dat je ook af en toe experimenten kan gaan uitvoeren, dit laat je dan een bepaalde instelling of meer wijzigen om te kijken of dit beter presteert op jouw website. Zo kan je minder of meer advertenties weer laten geven om zo te kijken wat het prettigst wordt gevonden door jouw bezoekers. Experimenten worden altijd weergegeven aan de helft van je bezoekers, en wordt na een maand wel of niet toegepast door Google zelf. Ook is hier in te stellen dat je hier zelf even direct over beslist. 

Zo kan je dus kijken wat beter werkt op jouw website en in jouw markt. Ook is er natuurlijk de keuze te maken tussen de gebruikerservaring en inkomsten. Advertenties zijn echter niet meer weg te denken op vele websites, en denk niet dat het voeren van enkele advertenties jouw gebruikers gelijk allemaal weggejaagd. Alleen met complete pop up advertenties kan dit natuurlijk voor merkbare hinder zorgen. 

Zet dus nadat je het een en ander aan content hebt al gauw Google AdSense actief op jouw website! En verdien inkomsten met jouw website.