Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Waar moet je aan denken bij het maken van een website

Waar moet je aan denken bij het maken van een website
MijnHostingPartner

Waar moet je aan denken bij het maken van een website

Bij het maken van een website komen er vele vragen naar voren, van hoe je de website daadwerkelijk op kan zetten, tot hoe je het voor elkaar krijgt om bezoekers te trekken. In deze blog post delen we ons stappenplan om een website te maken en een succes van te maken!

Een website is voor vele bedrijven een uitkomst om beter te kunnen adverteren, hun diensten op andere wijzen op de kaart te brengen en het krijgen van meer verkeer in de showroom. Websites zijn er echter niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren, freelancers met een prachtige portfolio website, of gewoon voor je hobby. Een website maken kan dus de wens zijn van vrijwel iedereen. Het is daarom handig om een algemeen plan te hebben wat je met je website wilt bereiken. Dit is de eerste stap van het maken van een website, vastleggen wat je exact wilt met een website. Ga je voor een portfolio website als freelancer die ervoor kan zorgen dat je dat volgende project binnen kan halen. Of ga je voor een blog, bedrijvenwebsite, webshop, de keuze is aan jouw. Voor elke website kan je terecht bij de hosting van MijnHostingPartner.nl, met uitstekende specificaties, lage kosten en hoge uptime. Zo wordt een website voor iedereen bereikbaar. 

De keuze voor de juiste domeinnaam

Een website en elke stap op het internet begint met de juiste domeinnaam. Denk erover na waar jouw website vertoond gaat worden. Is dit bijvoorbeeld een Nederlandstalige website, dan is een .nl domeinnaam de logische keuze. Dit voor betere resultaten in zoekmachines zoals Google, Bing of DuckDuckGo, en betere herkenning door bezoekers. Voor andere talen en doelgroepen zijn er natuurlijk ook andere domeinnaam extensies beschikbaar. En een keuze daarin is natuurlijk het welbekende .com domeinnaam extensie voor een wereldwijde website. 

Na de extensie uitgekozen te hebben ga je naturlijk nadenken over de domeinnaam zelf. In onze domeinnaam configurator kan je gelijk zien welke domeinen beschikbaar zijn en kunnen daarna direct en in realtime geregistreerd worden. Wees altijd snel met het vastleggen van een domeinnaam! Je weet nooit of hij morgen al vastgelegd is door iemand anders. Een domeinnaam kan gebaseerd zijn op het onderwerp van de website, op jouw bedrijfsnaam of achternaam. Er is altijd wel een combinatie te bedenken die nog te registreren valt. Maar kijk uit bij het vastleggen van namen die te dicht verwant zijn aan bestaande merken of bedrijven. Hierdoor kan je in de problemen komen. 

Probeer jouw domeinnaam verder kort te houden, makkelijk te onthouden en door te geven via een telefoongesprek. En vertrouwen uitstralen. Een domeinnaam met veel vreemde tekens en cijfers erin is vaak niet de juiste keuze. 

Het maken van een website met een CMS

Na het uitkiezen en vastleggen van een domeinnaam kan je daadwerkelijk gaan kijken hoe je jouw website gaat opbouwen. Dit kan op een legio verschillende manieren, maar de populairste wijze om dit te doen is via een CMS. Oftewel een Content Management Systeem. Een Content Management Systeem geeft je de mogelijkheid om vrijwel alles te regelen voor jouw website op een visuele wijze. Menu’s en knopjes dus. En niet via coderen. Dit geeft je dus de mogelijkheid om ook zonder enige ervaring een website in elkaar te zetten. Wil niet zeggen dat er niet af en toe huiswerk voor nodig is. Maar daarvoor hebben wij onze uitgebreide kennisbank en enthousiaste collega’s op de chat die je graag verder helpen.

Populaire Content Management Systemen zijn bijvoorbeeld WordPress hosting, Joomla  en Umbraco hosting. Voor starters land de keuze vaak op een website gemaakt in WordPress om ervoor te zorgen dat jouw website gemakkelijk te onderhouden, aan te passen en voor te schrijven is. WordPress heeft vele duizenden thema’s, plugins en extra functionaliteit beschikbaar om ook van jouw website een uniek en succesvolle website te maken. 

Installeer WordPress gemakkelijk en binnen een paar stappen in de webhosting van MijnHostingPartner.nl. En pas de website aan naar wens met onze kennisbank artikelen die dit stap voor stap behandelen. 

Een hosting pakket uitkiezen

Een hosting pakket keuze is afhankelijk van het Content Management Systeem wat uitgekozen wordt. Voor een WordPress website in eigen beheer is een SSD pakket de logische en beste keuze. Snelheid en vrijheid staat centraal bij deze pakketten. Wanneer je voor een Managed WordPress hosting pakket kiest dan nemen wij het onderhoud en beveiliging voor je uit handen. Ideaal voor de starter of ervaren WordPress gebruiker die de focus wilt leggen op het maken van content. 

Voor een website gemaakt in Umbraco is een .NET Core pakket de keuze, hierin beschik je over alles om van jouw Umbraco website een succes te maken. Met een stabiele omgeving met een eigen dedicated pool en resources. En ondersteuning voor de laatste technologie op .NET Core gebied. De code taal die Umbraco mogelijk maakt. 

Van een website een succes maken

Om na het opzetten van jouw domeinnaam en website een succes hiervan te maken zijn er een paar stappen die we je mee willen geven. Een website is niets zonder zijn content of inhoud, of dit nu beeldmateriaal is met unieke foto’s of video’s. Of geschreven content. Een website heeft dit nodig om opgepikt te worden door zoekmachines en waarde te bieden voor de bezoekers. Websites zonder content of met weinig content zullen geen tot weinig kans van slagen hebben. Denk er dus ook aan nadat je een website hebt opgezet hoe je de content strategie voor je ziet. Is dit in de vorm van uitgebreide productbeschrijvingen voor je webshop, of zijn dit juist blog posts, en een combinatie van social media marketing. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. En ook voor een website dienen de wegen eerst gelegd te worden. 

Maak dus na de website structuur af te hebben, de eerste content live gezet te hebben en verdere beginstappen. Er ook rekening mee dat er bijvoorbeeld elke week of elke maand iets aan verse content op de website gezet wordt. En dat hier bijvoorbeeld een vaste collega deze verantwoordelijkheid krijgt. Of dat je hier zelf een schema voor jezelf maakt. Naast de content is het ook mogelijk om ervoor te zorgen dat je actief bezig bent op social media en jezelf op de kaart zet om ook een succes te maken van jouw website. 

Maak een succes van jouw website samen met jouw hosting partner, MijnHostingPartner.nl!