Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Verschillende FTP programmas

Verschillende FTP programmas
MijnHostingPartner

Verschillende FTP programmas

Een belangrijk onderdeel van je website is de bestanden, omdat dit de kern van je website is.Zonder bestanden draait je website namelijk ook niet.

Bestanden kan je op verschillende manieren in je webhosting space plaatsen, je kan hiervoor een file manager gebruiken maar ook FTP.FTP staat voor file transfer protocol en wordt gebruikt om bestanden vanaf je computer op de server te plaatsen.

Je hebt hier verschillende programma's voor en we gaan in deze blog post een aantal programma's doornemen.

Filezilla

Het meest bekende en gebruikte FTP programma is FileZilla en dit programma raden we ook aan om te gebruiken.Dit heeft er mee te maken met het feit dat het programma makkelijk is om te gebruiken en je er direct mee aan de slag kan.

Filezilla neemt namelijk erg weinig ruimte in en is gemakkelijk om te gebruiken.Je dient namelijk alleen de server naam en de FTP gegevens in te vullen en je kan hier vervolgens gebruik van maken.

Hierna krijg je direct de bestanden die op de server staan te zien en kan je zo gemakkelijk bestanden uploaden en downloaden.Als je een back-up wilt maken kan je dat hier ook doen door de bestanden naar een lokaal mapje te slepen.

Smart FTP

Een programma wat niet gratis is maar wel ontzettend goed werkt is SmartFTP.Wat ons hierbij direct op viel is dat het heel erg lijkt om een Microsoft programma echter is dit niet het geval.

SmartFTP is een programma dat ontwikkeld is door SmartSoft ltd.Dit is een programma awt gratis aangeboden werd voor thuis gebruik of non profit organisaties.

Sinds 2008 is dit echter niet meer het geval maar een gratis trial versie is wel beschikbaar.Hiermee kan je 30 dagen gebruik maken van dit programma om het een en ander uit te testen.

Na deze periode zijn licenties beschikbaar vanaf 40 euro per jaar of eenmalig 80 euro.Het grootste voordeel van dit programma is dat het er erg modern uit ziet en als je bekend bent met andere Microsoft producten zal je geen problemen hebben.

WinSCP

Een ander gratis programma die exclusief alleen voor Windows apparaten beschikbaar is is WinSCP.Dit is een gratis open source FTP programma wan gemakkelijk te gebruiken is.

Het voordeel aan open source is dat je ook wijzigingen aan de code van het programma kan toepassen indien gewenst.Dit is vooral leuk voor als je een hobby programmeur of een student bent en je wilt hier je eigen wijzigingen aan toe passen.

Een ander voordeel hier aan is dat de mensen die er geïnteresseerd in zijn dit dan ook verder ontwikkelen om fouten en lekken er uit te sporen en op te lossen.Als je server het ondersteund kan je hierbij zelfs gebruik maken van het (verouderde) SCP protocool mits de andere partij dit ook nog ondersteund.

Sandvox

Als je gebruik maakt van een Macbook dan zijn al deze programmas voor Windows niet zo interresant.Gelukkig kan je op een Macbook gebruik maken van een FTP programma genaamd Sandvox.

Dit is een programma wat speciaal voor mac os apparaten ontwikkeld is waarmee je gebruik kan maken van een FTP verbinding.Echter is het ook mogelijk om FileZilla voor Mac OS te gebruiken dit raden wij dan ook in principe aan.

De juiste hosting

Natuurlijk wil je als gebruikers zijnde ook dat je betrouwbare en goedkope hosting hiervoor hebt.Daarom kan je bij MijnHostingPartner gemakkelijk gebruik maken van vrijwel elk FTP programma dat jij wil.

Als je nog suggesties hebt voor FTP programma's die je graag in de kennisbank terug ziet kan je dit altijd melden.Wij zullen dan het programma doornemen en hier een kennisbank artikel van maken.

Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.