Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Technische zaken en termen binnen Hosting en Webdesign

Technische zaken en termen binnen Hosting en Webdesign
MijnHostingPartner

Technische zaken en termen binnen Hosting en Webdesign

We gaan in deze blog post even terug naar de basis en behandelen hoe je als beginner snel grip krijgt op de verschillende termen en begrippen die dagelijks gebruikt worden binnen Webhosting en webdesign. Laten we beginnen met onze lijst die je snel onder de knie kunt krijgen!

Als startende webmaster of persoon die een website beheerd kan je te maken krijgen met een hoop verschillende soorten takken waarin je jezelf dient te verdiepen. Dit kan in het begin uitdagend zijn, maar ook met de juiste basis een gemakkelijk proces worden. Probeer niet in 1 dag alles te leren en proberen te begrijpen. Maar pak het op een weekbasis aan. Een week wijd je bijvoorbeeld toe aan de basis van webdesign met een CMS,  een week aan schrijven voor een website, en een week bijvoorbeeld aan social media marketing. Laten we beginnen met de begrippen die we zojuist hebben genoemd!

CMS -  de fundering van (de meeste) websites

Een CMS of Content Management Systeem maakt het voor vrijwel iedereen mogelijk om een website te maken. Veel zaken hierin zijn namelijk al verwerkt voor het maken van een website. Niet langer is meer nodig om voor ieder puntje de code in te hoeven duiken. Een artikel of pagina kan gemakkelijk en op visuele wijze worden geschreven en gepubliceerd. En er kan gemakkelijk een thema gekozen worden om de hele layout en design van een website om te gooien. Een Content Management Systeem maakt het dus mogelijk om naast de applicatie ontwikkelaar, ook voor mensen zonder deze achtergrond een website te starten en onderhouden. 

Een Content Management Systeem wat als populairst kan worden gezien is het WordPress content management Systeem. Veruit de meest gebruikte manier om een website te maken. Zorgt er ook voor dat jouw website makkelijk te onderhouden is, en wanneer je tegen problemen aanloopt hier ook snel een oplossing voor kunt vinden. Meer gebruikers betekend namelijk altijd meer informatie wat beschikbaar is op het internet hiervoor. Dat variërend van onze eigen kennisbank, bronnen die te vinden zijn op YouTube en vele andere websites. 

WordPress hosting wordt nu ook nog een stuk gemakkelijker voor je gemaakt door het aanbieden van onze Managed WordPress hosting pakketten, hier nemen wij alle zaken die gezien kunnen worden als technisch voor je uit handen. Door het uitvoeren van updates, een automatisch backup proces en een hogere uptime met een eigen omgeving op de server. 

Databases, MySQL, MS SQL en MariaDB

Databases zijn fundamenteel voor een website, met een database worden al jouw instellingen, afbeeldingen, teksten en meer opgeslagen op een logische en vooral efficiënte locatie die door een website te gebruiken is. Hierdoor kan een website vele malen sneller worden en wordt bijvoorbeeld de informatie van jouw klanten op een veilige plek opgeslagen.

Er zijn een aantal verschillende soorten databases bij MijnHostingPartner.nl. Sinds kort is hier MariaDB bijgekomen. Wat gezien kan worden als de opvolger van MySQL. Deze twee databases zijn vrij te gebruiken voor zowel commercieel en particulier gebruik. Aangezien ze gebaseerd zijn op open source software. De code is dus vrij om in te zien en te bewerken door andere ontwikkelaars. Deze databases worden daardoor ook gebruikt door zowel WordPress, Joomla, Drupal en kan ook zelfs gebruikt worden voor Umbraco hosting

De laatste database optie is van Microsoft,  MS-SQL, en wordt voornamelijk gebruikt voor enterprise oplossingen en voor complexe applicaties gemaakt in ASP.NET en .NET Core. Aangezien dit closed source is en dus niet door iedereen in te zien is met de broncode, is dit dus software die ook niet vrij te gebruiken is. Er zitten hier ook licentie kosten aan vast om te gebruiken. Met onze .NET Core pakketten zitten deze licentie kosten hier standaard bij in. Met onze andere pakketten zoals het totaal of SSD hosting pakket is het een extra betaalde add on. 

PHP, .NET Core of ASP.NET, HTML, CSS, JavaScript en meer

Deze talen zal je snel voorbij zien komen bij het maken van een website. Dit zijn de codetalen waarin een website geschreven mee is of wordt. En bepalen een aantal hoofdzaken. Bij MijnHostingPartner.nl ondersteunen wij al deze talen en ook zelfs verschillende versies hiervan die gemakkelijk zijn te selecteren in het klantenpanel. Wanneer je een website maakt in een Content Management Systeem dan hoef je hier jezelf niet in te verdiepen, maar is alsnog wel raadzaam om hier even een basis understanding van te hebben. Zodat je een idee hebt hoe een website werkt en wat er allemaal voor nodig is op de achtergrond om bijvoorbeeld een knopje op een website te laten zien. 

Als je hier meer over wilt leren dan kan je in onze kennisbank kijken en ook een kijkje nemen in onze blog posts, we gaan hier vaker dieper op in. Om ook het voor jezelf duidelijker te krijgen wat er allemaal bij komt kijken bij het hosten van een website. 

De drie kernbegrippen

Deze drie kernbegrippen vormen de basis van elke website, er zijn hier echter nog vele andere termen en begrippen die met de tijd duidelijker worden. Het is vaak aan te raden om gewoon te beginnen, en het al spelenderwijs uit te vinden. Nadat jouw website bijvoorbeeld is opgezet kan je onderzoek doen naar de basis van internet marketing en hoe je mensen naar jouw website kunt trekken. Naar SEO of zoekmachine optimalisatie, simpel gezegd het hoger komen in de zoekresultaten van Google. En het onderhouden van een website op de langere termijn. 

We hopen dat je ook die stap waagt op het internet, dit kan je voor een vaste lage en jaarlijkse prijs bij MijnHostingPartner.nl! Zo heb je al voor minder dan een week boodschappen al een SSD pakket met domeinnaam. Voor iedereen is een website dus bereikbaar.