Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SSL certificaat voordelen SEO

SSL certificaat voordelen SEO
MijnHostingPartner

SSL certificaat voordelen SEO

Helpt een SSL certificaat met SEO?

 

Die vraag krijgt MijnHostingPartner.nl vaker bij onze webhosting, het korte antwoord hierop is Ja dit helpt! Maar het is maar een onderdeel waar de zoekmachine rekening mee houdt, niet de eind oplossing. Dat een SSL certificaat meetelt is niet altijd het geval geweest. Met de laatste updates van de algoritmes en de browsers wordt het echter steeds belangrijker. Je hebt het vast al gezien wanneer je Chrome of Firefox gebruikt. Je krijgt nu een melding wanneer je persoonlijke gegevens invoert in velden en in de browserbalk. Dit is natuurlijk een afschrikking voor klanten die op jouw website komen. Het is dus naast SEO (Search Engine Optimalisatie) ook belangrijk voor de gebruikerservaring van jouw website en vertrouwen wat je hebt tegenover de klant. En het grootste argument, je zorgt voor de beveiliging van persoonsgegevens wanneer je een SSL certificaat actief hebt in bijvoorbeeld je winkelmandje. Wanneer je dit niet actief hebt en er gebeurt wat dan ben jij aansprakelijk voor enige schade.

 

Een SSL certificaat bij je webhosting van MijnHostingPartner.nl heb je al snel besteld, je kan hiervoor via het klantenpanel een bestelling plaatsen of even een ticket aanmaken. Dan zetten we de order voor je klaar en zorgen ervoor dat jouw SSL certificaat zo snel mogelijk gereed is. Er zijn verschillen in de types certificaten, lees het volgende artikel en vraag onze online chat voor meer informatie.

 

Ook hebben wij binnenkort de mogelijkheid om gebruik te maken van certificaten van Let’s Encrypt, dit zijn gratis te gebruiken certificaten waarmee je op een laag budget toch jouw website van enige encryptie te voorzien en de voordelen voor SEO meepakt. Dit zal in te stellen zijn op een makkelijke manier via het control panel. Wanneer wij dit beschikbaar hebben zullen we dit aankondigen via Social Media en de meldingen pagina, hou dit dus in de gaten!

 

Van alle zaken die je voor SEO moet aanpassen en rekening mee moet houden is een SSL certificaat één van de makkelijkste manieren om je SEO een boost te geven. Bestel dus nu voor een betere score!