Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

SEO toepassen op uw afbeeldingen op uw site

SEO toepassen op uw afbeeldingen  op uw site
MijnHostingPartner

SEO toepassen op uw afbeeldingen op uw site

Search engine optimalisatie kunt u op veel manieren toepassen, we hebben dit al eerder behandeld in de kennisbank van MijnHostingPartner.nl. Echter is het handig om hier af en toe aan herinnerd aan  te worden. Zo blijf je er scherp op en pas je het vaker toe.

In deze blogpost gaan we kijken naar afbeeldingen en SEO. Wanneer iemand zoekt op Google images en uw plaatje goed bovenaan staat dan is het natuurlijk alleen maar positief.

Als eerste waar u op dient te letten is de relevantie van een plaatje, is het zinnig om te plaatsen op de pagina? Zorg ervoor dat het plaatje wat met de tekst of pagina te maken heeft.

Hiernaast kunt u ook aan de technische kant kijken, neem nu de HTML 5 tag die gebruikt wordt voor een afbeelding:

 

SEO toepassen op uw afbeeldingen  op uw site

U ziet 3 tags, src , title en alt hierin staan.
Src is de bron die nodig is om het plaatje op te zoeken. U ziet de server hier staan en de mappenstructuur hierin terug. Probeer met https://www. Te werken. Wanneer de volledige URL hierin staat dan wordt dit beter opgepakt door de zoekmachines.

Alt staat voor de alternatieve tekst, wanneer het plaatje niet kan worden weergegeven dan zal deze tekst worden weergegeven. Hoeveel invloed deze tag heeft op SEO is een discussie punt, het kan echter nooit kwaad om nogmaals hier uw domein naam in te zetten. Voor de rest kunt u een aantal keywords van de specifieke pagina pakken om erin te zetten.

De titel van uw afbeelding kunt u relateren aan het plaatje of de pagina, binnen de kennisbank wordt er voornamelijk gewerkt met het onderwerp. Installatie van Wordpress zou dan wordpressInstallatie1.png kunnen zijn.  De letterlijke Title tag wordt zichtbaar op uw pagina, verwerk hier ook keywords in. Onthoud echter dat dit ook door mensen gelezen wordt en dat dit dus niet alleen maar keywords zijn. Dit leest niet fijn voor de gebruiker.

In de Metatags descriptie  kunt u ook een aantal keywords toevoegen aan uw afbeelding. Dit is ook van toepassing op SEO. Echter is dit ook een discussiepunt, Google heeft namelijk zijn zoek algoritme zo aangepast dat dit minder invloed heeft op uw positie.

De opmaak van uw afbeelding is tevens belangrijk binnen uw webhosting, controleer of uw afbeelding er mooi tussen past op verschillende schermt groottes. Zorg er ook voor dat op mobiel het ook mooi past.

Met de bovenstaande tips hopen wij dat u wat meer aandacht gaat besteden aan uw afbeeldingen op uw pagina. Heeft u suggesties of succesverhalen met SEO?

Laat het ons weten via kennisbank@mijnpartnergroep.nl 

https://www.mijnhostingpartner.nl