Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Ruimte besparen op je webhosting

Ruimte besparen op je webhosting
MijnHostingPartner

Ruimte besparen op je webhosting

Veel mensen hebben een website die niet veel ruimte in nemen en draaien daardoor gemakkelijk op een hosting server.Echter kan het ook zijn dat je een website hebt die veel ruimte in beslag neemt en daardoor kunnen er extra kosten bij komen.
In de meeste gevallen is dit ongewenst en daarom dien je er op te letten dat je website niet al te veel ruimte in neemt.We gaan in deze blog post doornemen wat je kan doen om ruimte te besparen op je website.

Onderhoud

In onze eerdere blog posts hebben we doorgenomen hoe belangrijk het onderhouden van je website is.Niet alleen versnelt het de website maar het voorkomt ook dat er misbruik van gemaakt wordt.
Het opruimen van je website is hierbij ook belangrijk omdat dit ook je website sneller maakt.Vooral wanneer je gebruik maakt van WordPress hosting is het belangrijk dat je hier op let.
De snelheid van WordPress kan hier namelijk erg afhankelijk van zijn.Daarom kan het geen kwaad om een keer per maand te controleren of er geen gedeactiveerde plug-ins op staan.Mochten er plug-ins op staan die niet gebruikt worden dan dien je die verder te verwijderen.
Non actieve plug-ins kunnen namelijk ook nog steeds misbruikt worden door kwaadwillende gebruikers.Probeer daarom altijd plug-ins die je niet gebruikt altijd te verwijderen in plaats van te deactiveren.
Niet alleen geld dit voor plug-ins maar ook voor bijvoorbeeld je foto's.Foto's kunnen wel eens waar niet misbruikt worden door kwaadwillende gebruikers maar nemen wel space ruimte in.

Back-ups

Het maken van back-ups maken is uiteraard ook belangrijk voor je website echter kunnen deze snel veel ruimte opnemen.Daarom is het belangrijk dat je de back-up bestanden altijd lokaal op slaat.
Je kan dit makkelijk downloaden op je pc lokaal op slaan en hierna uit je space verwijderen.Uiteraard kan het ook geen kwaad om dit online te laten staan voor de veiligheid.
Je dient hierbij wel op te letten dat je bij de gemaakte back-up niet nogmaals in een back-up terecht komt.Dit zal er dan namelijk voor zorgen dat er een back-up gemaakt wordt van een vorige back-up.Zo wordt er snel veel ruimte in beslag genomen en daarom dien je hier op te letten.

E-Mailboxes

Vooral wanneer je gebruik maakt van een zakelijke website dan zal je mailbox hoogst waarschijnlijk het meeste ruimte in beslag nemen.Daarom is het belangrijk dat je er op let dat je mail niet teveel ruimte in neemt.
Om die reden is het aan te raden om een limiet te stellen op de grootte van je mailbox.Zo zorg je er indirect voor dat je mailbox niet direct overspoelt wordt met e-mails.Maar wat dien je dan te doen als je mailbox vol raak?
Als je mailbox vol raakt dan heb je een aantal opties om dit op te lossen.Je kan hiervoor je mailbox vergroten maar je kan ook lokaal een back-up maken en vervolgens je mailbox leeg maken.

Upload geen onnodige bestanden

Als je bijvoorbeeld geen ervaring hebt met webhosting en er nog niet helemaal uit bent over wat voor CMS je wilt gebruiken zal je ze vast online testen.Voor elk CMS dien je dan een nieuw subdomein en database aan te maken en dit kan ook onnodig veel ruimte in nemen.
Om die reden kan je het eventueel de systemen beter lokaal testen in plaats van online.Vaak als je dit test dan wordt het namelijk vergeten zodra hier geen gebruik meer van gemaakt wordt.
Al hoewel een CMS over het algemeen niet veel ruimte in neemt kan dit snel op lopen als je er veel tegelijk test.Vooral wanneer je gebruik maakt van ASP hosting is het belangrijk dat je op de ruimte let.
Dit komt voornamelijk omdat ASP Content Management Systemen meer ruimte in nemen dan een CMS zoals WordPress.
Mocht je verder nog vragen hebben dan je altijd kijken of er een chat medewerker aanwezig is.Indien er niemand op de chat aanwezig is kan je een ticket aanmaken via ons ticket systeem.Contact via Facebook of Twitter is ook mogelijk.