Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Nieuwe klanten werven

Nieuwe klanten werven
MijnHostingPartner

Nieuwe klanten werven

Het maakt niet uit wat voor onderneming je opstart, zonder klanten zal je niet veel verder komen. Klanten geven je bedrijf bestaansrecht en zijn direct of indirect er nauw mee verbonden. Een onderneming zal dus in de meeste gevallen altijd opzoek zijn naar nieuwe klanten, in elk bedrijf zal je namelijk een natuurlijk proces ondervinden van klanten die komen en gaan. Maar als de ene partij groter is, die van het gaan, zal je toch naar nieuwe klanten opzoek moeten. 

Het nieuwe klanten werven is geen nieuwe materie en is sinds jaar en dag hetzelfde, wel zijn de manieren waarop veranderd. Wij als hosting partij kunnen je helpen met een onderdeel, jouw online aanwezigheid. Laten we kijken op welke manieren jij nieuwe klanten kunt werven voor jouw bedrijf via online marketing.

Nieuwe klanten werven met een website

Met een website kan je een grote doelgroep bereiken, met een aantal bezoekers wat geen plafond heeft is het mogelijk om website bezoekers gelijk hun diensten te laten bestellen, producten aan te schaffen, et cetera. Ook kan een winkelbezoek op locatie eerst beginnen met een website bezoek. De mogelijkheden van een website voor jouw onderneming zijn eindeloos. 

De website opstarten is een fase die door veel ondernemers waarschijnlijk al gemaakt of uitbesteed is. Maar voor de startup zijn er een aantal opties, MijnHostingPartner.nl ondersteund vrijwel elke wijze waarop jouw website gemaakt is of gemaakt gaat worden. Aangezien wij gebruik maken van Windows servers zijn er meer mogelijkheden dan bij menig andere hosting partij. Zo kan er gebruik gemaakt worden van WordPress, maar ook bijvoorbeeld van het uiterst stabiele Content Management Systeem Umbraco

Met zoon Content Management Systeem zorg je ervoor dat je niet voor elk wissewasje naar je website ontwikkelaar hoeft te stappen om de code te bewerken. Er kan dan namelijk gewoon gewerkt worden met een administrator systeem achter de website waarmee je bijvoorbeeld nieuwe pagina’s kunt toevoegen aan de website. Nieuwe posts of simpelweg even een telefoonnummer wilt wijzigen op de homepagina. Een Content Management Systeem of CMS maakt dit een fluitje van een cent. 

Zodra jouw website gemaakt en live staat bij de voordelige hosting van MijnHostingPartner.nl kan je de focus leggen op het drijven van verkeer naar deze website toe, om een conversie hierop plaats te laten vinden. Een conversie kan natuurlijk gelijk een aankoop zijn op je website, een inschrijving van een nieuwsbrief of contact formulier, of een winkelafspraak te maken. Dit kan ook voor de bloggers al een klik op een advertentie betekenen.

Om echter nieuwe klanten te werven met een website zal je eerst bezoekers dienen aan te trekken naar die website toe. Dit doe je op de volgende manieren. 

Doelgroepen vaststellen en die vervolgens bereiken

Doelgroepen vaststellen is een groot onderdeel van het succesvol maken van je website, zodra jouw doelgroep gevonden is en op de juiste wijze aangesproken kan worden ontvang je bezoekers naar jouw website. Een doelgroep is echter een breed en vaag begrip, aan jouw de taak als webmaster om hiernaar onderzoek te doen. Een van de meest eenvoudige manieren is om te kijken naar je bestaande bezoekers, met Google Analytics of andere statistieken tools is na te gaan waar deze bezoekers precies vandaan komen en uit welke regio. Ontvang je opeens meer verkeer nadat je een leuke Facebook post hebt gemaakt over een bepaald onderwerp? Dan kan je dit in de Analytics traceren. 

Verschillende doelgroepen zitten op andere Sociale Media en kanalen, adverteren voor jouw nieuwe kledinglijn zal anders in elkaar steken dan het  aanprijzen van een loodgietersdienst. Waar de kledingwinkel bijvoorbeeld op de visuele platformen zoals Instagram kan scoren, is een loodgietersdienst in een lokale Google zoekadvertentie wellicht het beste op zijn plek. Zo kan je ook jouw doelgroep serveren op locatie, een kledingwinkel kan wereldwijd redelijk voordelig verzenden, een loodgieter zal geen werk willen aan de andere kant van de wereld, maar in een stad  of regio. 

Adverteren of op de natuurlijke manier

Nieuwe klanten werven

Natuurlijk is adverteren niet de enige manier om nieuwe klanten te werven, er is ook gebruik te maken van natuurlijke bronnen van verkeer. Denk aan het woord op mond verkeer. Het organisch ranken in zowel zoekmachines als sociale media en het delen van content. Adverteren heeft echter een groot voordeel, en dat is de mogelijkheid om directe resultaten terug te zien. Zodra de facturen betaald worden van het advertentie kanaal kan jouw website verkeer ontvangen. Het natuurlijk ranken van een website in zowel zoekmachines als op Sociale Media kan een lange tijd duren en zal in plaats van directe investering of per klik een investering van tijd zijn. Met alleen tijd en werk is ook geen garantie op slagen, veel ondernemers schakelen hier daarom ook hulp hiervoor in. Bij MijnWebdesignPartner.nl kunnen we je verder hier mee van dienst zijn. 

Het is dus altijd een afweging of je de focus op het een of het ander legt, met elke strategie is het echter van belang dat je niet alle hoop op 1 item vestigt. Met het wegvallen hiervan zal je een genadeklap toegedeeld kunnen krijgen. Probeer dus met wat je ook doet meerdere bronnen van verkeer te generen. Dit kan je meer veerkracht geven mocht er 1 wegvallen. 

Offline vs. Online 

Het is vaak het geval dat offline tegen online opgezet worden, oftewel dat er bijvoorbeeld de focus gelegd wordt op het adverteren in kranten of in lokale verenigingen. In plaats van online marketing in te zetten met een website. Dit is echter de verkeerde denkwijze, Offline en Online kunnen namelijk naadloos samenwerken. Neem bijvoorbeeld een kijkje naar je laatste ontvangen visitekaartjes, wat staat hierop naast de fysieke locatie van een bedrijf? Dat is de website link en email adres. Bij  Vrijwel Elke onderneming is een website en domeinnaam niet meer weg te denken.

Offline kan je dus net zo goed adverteren of actief zijn als online, er is reclame te maken voor jouw bedrijf. Wellicht zit jouw doelgroep wel uitsluitend televisie te kijken. Met een website speciaal geschikt voor mobiel kan jij hierop dan gelijk inspelen. Want grote kans is dat de mobiele telefoon binnen handbereik is. 

Zo ontwikkeld de wereld van Online Marketing samen met de marketing voor fysieke locaties. Het vult elkaar aan, in plaats dat het elkaar tegenwerkt. Nieuwe klanten werven doe je dus op verschillende manieren. We hopen dat jij ook aan de slag gaat voor jouw website, en mocht je nog vragen hebben of wij nog wat meer voor je kunnen betekenen. Dan kan je altijd even online komen op de chat! We helpen je graag verder.