Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Magento-webwinkels getroffen door lek en bijna 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd

Magento-webwinkels getroffen door lek en bijna 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd
MijnHostingPartner

Magento-webwinkels getroffen door lek en bijna 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd

Afgelopen vrijdag heeft het security bedrijf Saguine Security gemeld dat er op bijna duizend Magento webwinkels is ingebroken. De kwaadwillende gebruikers hebben de web winkels voorzien van een kwaadaardig stukje JavaScript.

Dankzij dit stukje JavaScript was het mogelijk om verschillende betaal gegevens van klanten te onderscheppen. Denk hierbij aan de volledige naam, creditcard nummer, adres en het telefoon nummer van de desbetreffende klant.

Hoe beveilig ik mezelf hier tegen?

Als je gebruik maakt van hosting en Magento dan is het wel aan te raden om het een en ander te controleren. Wanneer je alle updates voor Magento geinstaleerd hebt dan hoef je je hier geen zorgen om te maken.

De patch die hiervoor was uitgekomen is namelijk al afgelopen Maart uitgebracht, de getroffen webwinkels hadden deze echter nog niet geinstaleerd.

Als je de patch nog niet geinstaleerd hebt dan is het aan te raden om dit zo snel mogelijk te doen. Wanneer je dit gedaan hebt dien je nog wel het wachtwoord van het beheerders account te wijzigen.
het is aan te raden om dit wachtwoord zo sterk mogelijk te maken, dit kan door bijvoorbeeld onze Random Password Generator. Als je dit hebt uitgevoerd dan kun je weer veilig gebruik maken van jouw website.

Bijna 6 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd

Het afgelopen jaar zijn er bijna vijftig duizend nieuwe .nl domeinen bij gekomen ook zijn er in totaal ongeveer 6 miljoen .nl domeinnamen. Dit meld het sidn in een recent bericht op Twitter. Als jij nog geen eigen .nl domeinnaam hebt dan is het wellicht interessant om er een te registreren, alleen hoe je dat?

Je domein registeren kan gelukkig makkelijk en binnen enkele seconden bij MijnHostingPartner. Eerst dien je te controleren of jouw domeinnaam nog beschikbaar is, als deze beschikbaar is dan kun je die toevoegen in je winkelwagen en bestellen.Wanneer je dit gedaan hebt beschik jij over je eigen domein.

Als je hier een eigen website op wilt draaien die bijvoorbeeld in WordPress gemaakt is dan heb je hierbij ook hosting nodig. Voor WordPress raden wij verder altijd aan om gebruik te maken van de Managed WordPress hosting. Hiermee zijn de updates verder geautomatiseerd waardoor jij hier niks meer aan hoeft te doen.

Mocht je verder nog vragen hebben over dit onderwerp dan kun je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is. Indien er niemand op de chat is dan kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.