Webhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland - Mijn Hosting Partner.nl

Je eigen reisblog maken

Je eigen reisblog maken
MijnHostingPartner

Je eigen reisblog maken

Avontuur en reis blog websites zijn en blijven nog steeds populair om te starten, er zijn namelijk altijd bestemmingen die je kunt verkennen en onderwerpen waar je het over kan hebben. Van culturen die je kan tegenkomen, ervaringen die je hebt opgedaan in een stad of een lijst met jouw favoriete bestemmingen. Op Sociale Media zie je de reis influencer veel in je feed voorkomen, wat jouw echter apart kan zetten is een fijn te gebruiken website waar jij ook je inkomsten mee kunt verdienen of aanvullen. Laten we in deze blog post een kijkje nemen naar wat er mogelijk is met een eigen reisblog, en hoe jij die eenvoudig zelf kunt maken met WordPress. 

Domeinnaam en pakket kiezen en vastleggen

Een domeinnaam is een belangrijke keuze, maar heeft niet meer hetzelfde gewicht erachter als dat dit deed in het verleden. Daarom kan je best wel wat vrijer zijn in het kiezen van jouw domeinnaam. Wel raden we aan om dit altijd liever aan de kortere kant te houden, en bijvoorbeeld maar gebruik te maken van twee tot drie termen. Reisbloggen kunnen natuurlijk termen gebruiken zoals nomade, reizen, pelgrim, combinatie van je voor en achternaam om een persoonlijke brand op te bouwen. En nog veel meer opties. We raden altijd aan om even de tijd voor te nemen, en even een lijstje te maken met mogelijke opties. De extensie is voornamelijk afhankelijk in welke taal je de website gaat maken, en welk publiek je op het oog hebt. Een Europees publiek is bijvoorbeeld de extensie .eu geschikt, Nederland .nl, en internationaal .com. 

Het hosting pakket is eenvoudig, hier kan je bij MijnHostingPartner.nl het Totaal SSD hosting pakket kiezen. Hierin zit alles bij in wat je nodig zult hebben om jouw reisblog te starten. Met voldoende opslagruimte om jaren aan content te maken, hier zit namelijk 25 GB aan ruimte in. Wat in tekst en afbeelding vele tienduizenden bestanden zijn. Wil je video’s hosten? Dan kan je dit beter extern plaatsen op een website zoals YouTube, hier heb je namelijk ook de voordelen van YouTube zelf aan vast. Zoals het publiek wat zich daar al bevindt.

WordPress installeren en mee beginnen

WordPress installeren is een peulenschil bij MijnHostingPartner.nl, neem een kopje koffie en bekijk onze instructievideo hiervoor, met enkele klikken heb je WordPress klaar staan op je website. Hierna kan je inloggen binnen WordPress en jezelf even wegwijs maken, ga alle menu’s en opties even langs om jezelf bekend mee te maken waar je moet zijn om bijvoorbeeld een nieuw bericht te maken en bijkomende onderdelen te installeren. 

Thema installeren en aanpassen naar je eigen smaak

Een thema is een verdere belangrijke keuze bij een WordPress website, je kan hiervoor kiezen uit duizenden gratis thema’s die je kunt gebruiken, of besluiten om voor een betaald thema te gaan. In een betaald thema heb je enkele voordelen, zoals direct support van de ontwikkelaars bij vragen over het thema, en vaak vele starterstemplates die het maken van de website nog eenvoudiger maken. Een gratis thema kan echter ook een goede manier zijn om jouw reisblog met een zo laag mogelijk budget te gaan starten. 

Plug-ins installeren 

Plug-ins zijn ook een van de redenen waarom WordPress zo populair is geworden om een website mee te maken. Dit zijn extra onderdelen die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden om jouw website nog verder uit te breiden en aan te passen naar wens. Zoals het toevoegen van een contact formulier of zelfs een gehele webshop maken. Houdt je plug-in lijst echter wel aan de kleine kant en probeer niet meer dan 8 plug-ins tegelijkertijd geïnstalleerd en actief te hebben staan. Meer plug-ins betekend namelijk ook meer updates en kans op fouten. 

Content maken en delen op Sociale Media

Sociale Media zal voor de meeste reisblogs een groot aandeel van het totale verkeer vormen, vermeld in al je Sociale Media profielen jouw website link en probeer ook jouw content op Sociale Media te maken dat dit uitnodigt om naar jouw website te gaan voor het volledige verhaal. Op jouw website kan je dan namelijk manieren gebruiken om van die bezoeker een klant te maken of anderzijds je voordeel hieruit te halen. Laten we hieronder alle manieren bespreken hoe jij van je reisblog een inkomen kunt creëren. 

Geld verdienen met je reisblog

Er zijn een hoop verschillende manieren om geld te verdienen met je reisblog, hieronder kan je een hoop voorbeelden vinden die je kan gebruiken om jouw reisblog om te toveren naar een fulltime baan!

 • Affiliate marketing: Meld je aan bij affiliate-programma's zoals Booking.com, TripAdvisor of Amazon Associates en promoot producten, accommodaties of reisuitrusting op jouw blog. Wanneer jouw lezers via jouw unieke affiliate-links iets kopen, ontvang je een commissie.
 • Gesponsorde content: Werk samen met merken, toerismebedrijven of reisbureaus die geïnteresseerd zijn in het promoten van hun producten of diensten. Je kunt betaald worden om gesponsorde blogposts, reviews, of sociale media posts te maken die gerelateerd zijn aan jouw reisniche.
 • Reispartnerschappen: Overweeg samenwerkingen met reisorganisaties, hotels of luchtvaartmaatschappijen. Ze kunnen je gratis accommodatie, vluchten of excursies aanbieden in ruil voor een eerlijke recensie of dekking op jouw blog.
 • Verkoop van digitale producten: Creëer en verkoop digitale producten zoals e-books, reisgidsen, fotografiecursussen of Lightroom-presets die relevant zijn voor jouw reisniche. Dit stelt jou in staat om passieve inkomsten te genereren.
 • Advertenties: Plaats advertenties op jouw blog met behulp van advertentienetwerken zoals Google AdSense. Je verdient geld op basis van het aantal klikken of weergaven van de advertenties.
 • Freelance schrijven of fotografie: Gebruik jouw reisblog als een portfolio en bied jouw schrijf- of fotografiediensten aan andere reis gerelateerde publicaties, tijdschriften of websites. Dit kan resulteren in betaalde opdrachten buiten jouw blog om.
 • Reisconsultancy of coaching: Als je veel ervaring hebt opgedaan met reizen, kun je jouw expertise aanbieden als reisadviseur of coach. Dit omvat het bieden van gepersonaliseerd advies, het plannen van reizen voor anderen of het organiseren van reisworkshops en -cursussen.

Start nu jouw reisblog bij MIjnHostingPartner.nl! En begin direct met het maken van je website en het creëren van content.