Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hoe begin ik aan een eigen website

Hoe begin ik aan een eigen website
MijnHostingPartner

Hoe begin ik aan een eigen website

Aan een website beginnen is een belangrijke stap voor veel bedrijven en particulieren, met een website kan je jouw droom gaan waarmaken voor een hoop verschillende zaken. Zo is bijvoorbeeld een website te maken voor jouw startende carrière als Indie Auteur. Een website te starten voor jouw freelanceactiviteiten. Of een website te starten voor jouw organisatie of bedrijf. De sky is the limit als het gaat over het maken van websites. En bij MijnHostingPartner.nl kan je voor een voordelige prijs alles in 1 pakket voor je klaar hebben staan. Laten we gaan kijken wat je nodig hebt voor het beginnen aan jouw eigen website!

Domeinnaam kiezen, dit onderdeel kan lastig zijn

Als je al een bestaande naam hebt voor jouw bedrijf of visie dan kan je het jezelf makkelijk maken. Kijk simpelweg in onze domeinnaam configurator of hij nog beschikbaar is. Zo ja, dan kan je door naar het volgende onderdeel. Zo niet dan zal je hier nog wat langer over na moeten denken. Een domeinnaam is namelijk een belangrijke keuze waar je niet zo een twee drie op terugkrabbelt. Een domeinnaam is namelijk ten eerste alleen maar af te sluiten voor een geheel jaar. En hij dient ook nog eens aan te sluiten op jouw visie uiteraard. Met een van de hierboven genoemde voorbeelden kan je natuurlijk als beginnend indie auteur voor je schrijfnaam gaan. Of de eerste naam van je boek. Maar wat als je nu over een paar jaar een andere titel of titelreeks gaat gebruiken? Dan past de domeinnaam bijvoorbeeld niet meer. Het is daarom belangrijk dat je een domeinnaam niet alleen voor het project zelf afstemt. Maar ook in een zekere zin future proof maakt. 

In zijn leven verzameld een domeinnaam namelijk geschiedenis en naamsbekendheid. In de zin van autoriteit bij de verschillende zoekmachines en door de gebruikers van je website. Als je over stapt van domeinnaam dan is de kans zeer groot dat je weer van 0 begint. Daarom is dit niet wenselijk om te wijzigen vaak. 

Verder dient een domeinnaam aan de korte kant te zijn. Met maximaal 2 tot 3 termen of woorden. Dit typt makkelijker en kan makkelijk doorgegeven worden aan de telefoon. Is het verder ook belangrijk dat je het professioneel houdt en veel cijfers en vreemde tekens vermijdt.

En als laatst is het ook nog de vraag welke extensie je kiest. Maar dit kan je geheel laten afhangen in welk land je gaat operen en welke taal je gebruikt. Engels en de internationale markt is natuurlijk .com, en op Nederlandse bodem is gewoon .nl. De overige domeinnaam extensies zijn vaak leuk voor erbij, of als jouw gewenste domeinnaam al bezet was. 

Hosting kiezen, dit is eenvoudig en snel bij MijnHostingPartner.nl

Hosting kiezen is een makkelijke opgave bij MijnHostingPartner.nl, voor een pakket waar je vrijwel alles mee kunt is de keuze te laten vallen op een Totaal Hosting Pakket, of een SSD-totaalpakket. Met deze twee pakketten kan je jouw website draaien, database, email, en alles wat hierbij hoort. De twee verschillen tussen deze twee pakketten zijn dat er binnen het SSD-totaalpakket MariaDB databases mogelijk zijn, en dat je website sneller beschikbaar is via het SSD-pakket. Dit komt omdat de data of bestanden van je website gemakkelijker in te laden zijn door de Solid State Drives in plaats van de traditionele harde schijven die je in het totaalpakket hebt. 

Verder kan je ook met een Content Management Systeem kiezen die gebruikmaakt van ASP.NET of .NET Core, hiervoor dien je dan even goed te kijken op onze .NET Core pakketten. Dat is de betere fit voor een website gemaakt hierin. 

Achterliggende technologie kiezen, dit kan je zo moeilijk maken als je zelf wilt

Om ervoor te zorgen dat er ook daadwerkelijk een website komt dien je dit of zelf te gaan coderen, uit te besteden aan een bureau zoals MijnWebdesignPartner.nl. Of je gaat zelf aan de gang met een Content Management Systeem. Verscheidene Content Management Systemen maken het jouw gemakkelijk om een website samen te stellen. Zo kan je met bijvoorbeeld WordPress gemakkelijk een thema kiezen die je in kans stelt met een druk op de knop jouw gehele lay-out en design van jouw website om te zetten. 

Verder kan je ook geheel visueel werken aan je website verder. Het is dus niet noodzakelijk om in de websitecode te duiken om een oplossing voor je probleem te vinden. Er zijn een hoop verschillende Content Management Systemen en ze hebben allemaal hun eigen set voordelen, de meest gekozen opties voor beginners zijn echter WordPress of Joomla. Waarin WordPress de meest populaire keuze is geworden over de jaren heen. Met het uitgeven van hun laatste update is het zelfs nu nog gemakkelijk om jouw website ook zelf meer vorm te geven. Waar eerst alleen een globaal thema was te selecteren die alles voor je configureerde, is er nu ook zelf aan individuele blokken te werken aan je website. Geen website editor is dus meer noodzakelijk om net jouw website wat meer van jezelf te maken.

Content voor jouw website maken, hier gaat het meeste tijd in zitten

Elke website heeft content nodig, het maakt niet uit wat voor website je wilt gaan maken. Of je nu een webshop wilt vullen met producten, een blog met interessante artikelen of je homepagina met een uitnodigende tekst. Content dient er te zijn in de vorm van Beeldmateriaal en teksten. Met natuurlijk als voorkeur een combinatie hiervan. Met een website probeer je mensen te grijpen, vast te houden en door te laten spelen naar een conversie. Of dit nu een aankoop is op je website zelf, te klikken op een advertentie of meerdere artikelen van je te lezen. In basis is dat hetgeen waar een website voor is.

Het maken en beheren van content is daarom altijd een dagtaak aan een website en gaat het meeste tijd inzitten van een website. Design en mooie kleuren gaan maar zover. Als de content niet sterk genoeg is verlies je de mogelijke klant. Neem dus de tijd om interessante content voor je bezoekers te maken. En probeer dit zoveel mogelijk te publiceren, mits je de kwaliteit hoog weet te houden. Dit zal ook helpen in je Google ranking, of jouw positie in de natuurlijke zoekresultaten van zoekmachines. En zorgt ook voor een hogere klanttevredenheid. 

Daar komen de stappen dus op uit om een eigen website te gaan beginnen. Begin nu aan jouw eigen website bij MijnHostingPartner.nl voor een lage prijs. En host nu een jaar lang jouw domeinnaam en website voor minder dan een week boodschappen!