Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het makkelijkst een website maken

Het makkelijkst een website maken
MijnHostingPartner

Het makkelijkst een website maken

Er zijn een hoop verschillende manieren om een website te maken, maar wat is nu de makkelijkste manier? Dat gaat we in deze blog post even behandelen. En ook de voor en nadelen van een paar verschillende manieren hoe jij het makkelijkst een website kan gaan maken. 

Om het makkelijkst een website te maken is de meest voor de hand liggende optie om dit uit te besteden, hiermee leg je simpelweg de visie voor jouw website uit. Betaald de factuur en laat anderen het werk doen. Dat is natuurlijk de meest makkelijke manier om een website te laten maken. Als dat voor jouw situatie of bedrijf toepasbaar is dan helpen we je bij MijnWebdesignPartner.nl graag verder.

Indien je echter niet het budget hier nog voor hebt dan zal je toch zelf aan de gang moeten om een website te gaan maken. Maar dan kan je natuurlijk de makkelijkste manier kiezen. En dat zijn een aantal opties die je kunt gaan gebruiken. 

Websitebuilders 

Websitebuilders die je kunt gaan gebruiken zijn bijvoorbeeld Squarespace en WIX, dit zijn manieren om op een gemakkelijke wijze een website in elkaar te zetten. Vooral op een hele visuele manier, je ziet geen regel code, en door het ontwerpproces loop je met een aantal minuten. Dit is waarschijnlijk de meest makkelijke wijze om een website te gaan maken  Het heeft echter een groot nadeel en dat is dat dit closed source systemen zijn. Dit wil zeggen dat jouw website nooit helemaal vrij is om op te pakken en met een andere partij in zee te gaan.  Of op een andere manier te werken dan wellicht mogelijk is. Je zit in het systeem vast. 

Wanneer je dus wilt gaan verhuizen of ook een uitbreiding wilt maken aan je website die niet ondersteund wordt dan zal je de gehele website van de grond af aan moeten herbouwen. Je kan dus niet gemakkelijk een verhuizing van de bestaande website in gang zetten zoals dit met een eigen gemaakte website wel kan. Ook zit je vaak tegen hogere prijzen aan te kijken, en is voor elke kleine upgrade om uit te breiden, met bijvoorbeeld een webshop. Een grote prijsstijging is niet ongekend. 

Laten we daarom verder kijken naar Open Source Content Management Systemen. Wat het zijn en waarom ze je meer flexibiliteit kunnen bieden dan een websitebuilder. 

Open Source Content Management Systemen

Er zijn meerdere opties om met een Open Source CMS aan de gang te gaan, met een van deze opties heb je ook toegang tot de broncode. En kan je dus vrijstaan waar je de website host, en hoe je verder ontwikkeld met je eigen website. Er zijn hierin een aantal verschillende opties waaruit je kunt kiezen om het makkelijkst een website te maken. De meest gebruikte opties zijn: 

WordPress

 Joomla

 Drupal

 Grav

 ProcessWire

Umbraco

Er zijn nog veel meer opties hierin, maar bovenstaande systemen worden het vaakst gebruikt. Waarin WordPress de koning in is om het makkelijkst een website te bouwen. Websites gemaakt in een van de bovenstaande opties zijn bij vrijwel elke hosting partij te hosten, en kan je uitbreiden om  producten mee te gaan verkopen, een prachtige portfolio website te gaan maken, visitekaartje voor jouw bedrijf of blog te gaan starten. Je bent hier geheel vrij in hoe je dit verder inricht. Ook kunnen gevoeligere topics gekozen worden, in bijvoorbeeld de volwassen categorie. 

Laten we een diepere kijk nemen in sommige opties die met WordPress gebruikt kunnen worden om eenvoudig een website gaan maken. 

Met WordPress gaan beginnen

WordPress maakt het werken aan je website makkelijk door een aantal factoren, zo zijn er talloze thema’s beschikbaar waaruit je kunt kiezen om in 1 keer het gehele design van je website om te gooien. Dit is verder ook nog gemakkelijk uit te breiden door plug-ins te installeren en meer specifieke onderdelen die er nodig zijn voor jouw wensen. Probeer dit altijd wel te limiteren tot onder de 10, en bij voorkeur onder de 5. Dit om de snelheid en vooral de veiligheid van je website beter in de gaten te houden. 

Verder is er ook een ontzettende hoeveelheid informatie, cursussen en materiaal op het internet te vinden om zonder veel moeite jouw WordPress website te kunnen maken. Ook MijnHostingPartner.nl heeft een hoop informatie beschikbaar in onze kennisbank. Waar artikelen geschreven worden aan de hand van afbeeldingen, en er ook video’s worden gemaakt hiervoor. 

WordPress is dus vaak de keuze waarop geland wordt om een website het makkelijkst te maken. Je kan nu ook bij MijnHostingPartner.nl WordPress gemakkelijk installeren via het klantenpanel. Hier is dan gelijk mee aan de gang te gaan. Dankzij de laatste updates van WordPress is het nu ook mogelijk om met ondersteunde thema’s op een visuele basis aan het uiterlijk direct te werken. Waar je dit simpelweg kunt aantikken en aanpassen. Gemakkelijk dus voor iedereen die net begint. 

Wil je ook op een gemakkelijke wijze jouw website gaan maken? Neem dan voor een lage prijs nu jouw hosting pakket! Voor minder dan een week boodschappen heb je al een jaar lang hosting en een domeinnaam. Twijfel je nog op de manier waarop? Neem dan even met een van onze medewerkers contact op in de online chat. We helpen je graag verder.