Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Het belang van back-ups

Het belang van back-ups
MijnHostingPartner

Het belang van back-ups

Als je gebruik maakt van een zakelijke website dan zal je het vast al wel eens gedaan hebben, het maken van back-ups is namelijk erg belangrijk.Je kan dit doen op verschillende manieren, in deze blog post zullen wij doornemen wat de verschillende methodes zijn om een goeie back-up te maken.

Via FTP

Als je al ervaren bent in de wereld van hosting dan heb je vast al wel eens gehoord dan de term FTP.Dit is een techniek om via een programma bestanden te verplaatsen van een client naar een server, dit is iets wat vaak gebruikt wordt om lokale bestanden op een server te plaatsen.Je kan dit dus bijvoorbeeld gebruiken om jou website up te loaden, maar het is ook mogelijk om het te downloaden.

Hierbij komt het back-up gedeelte er bij, je kan namelijk de bestanden die op de server staan direct naar je lokale omgeving slepen.Je moet er dan echter wel rekening mee houden dat je dan alleen een back-up van je bestanden hebt en niet van je database.Dat is ook direct het grootste nadeel van het maken van een back-up via FTP.

Uiteraard is het wel mogelijk om een back-up te maken van jou database, je dient dan eerst in te loggen in PHPmyadmin.Van hier uit kun je vervolgens je database exporteren, als het exporteren klaar is dan kun je het ook via FTP zo op je bureaublad plaatsen.

Automatische back-ups

Het is bij ons ook mogelijk om gebruik te maken van automatische back-ups, hierbij worden er dagelijks back-ups gemaakt van jou website.Dit heeft natuurlijk grote voordelen omdat je hiermee veel tijd en moeite mee bespaart en het is ook nog eens gemakkelijk in te stellen.

Je dient hiervoor eerst in te loggen in het control panel je zult dan verschillende icoontjes zien staan.Vervolgens kan je drukken op Scheduled Tasks drukken en daarna op Add Scheduled Task.Hierna zul een scherm voor je krijgen met veel informatie er op, je dient eerst het Task Type te zetten op Back-up.

Als je dit doet kun je het pad instellen naar waar de back-up wordt gemaakt, het is verder aan te raden om dit buiten je wwwroot te doen.De reden hiervoor is dat als je een back-up maakt van je wwwroot folder en die in je wwwroot map plaatst dat je eigenlijk back-ups maakt van vorige back-ups.Als je dit doet dan zal de grootte van de back-up ook heel snel op lopen in jou hosting.

Mocht je verder nog vragen hebben over het maken van back-ups van jou website dan kun je natuurlijk altijd even kijken of er een chat medewerker beschikbaar is.Indien er niemand beschikbaar is op de chat kun je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.