Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Heb je met een website een eigen mail adres?

Heb je met een website een eigen mail adres?
MijnHostingPartner

Heb je met een website een eigen mail adres?

Zodra je begint met ondernemen komt er een hoop informatie en vragen op je af. Een onderdeel wat de kern zal vormen voor jouw onderneming is een eigen email adres en de hosting die hierbij verbonden zit. Laten we in deze blog post een diepere kijk nemen hoe een email adres precies in elkaar steekt, en hoe dit in zijn werk gaat bij ons.

Waarom een eigen email adres?

Een eigen email adres is een van de eerste onderdelen die gelijk jouw onderneming naar nieuwe hoogtes kan tillen, je zal wellicht denken, maar ik heb toch al een gratis @gmail of @ziggo adres? Waarom zou ik dit willen wijzigen naar een eigen mail adres? 

Dat zijn goede vragen die je als beginnende ondernemer kunt hebben, de voornaamste reden dat een eigen mail adres een must is, is vanwege de uitstraling. Op je busje, visitekaartje of billboard een gratis email adres neerzetten is vreemd en zal erboven uit steken als onprofessioneel. Niet alleen mogelijke klanten vatten dit zo op, maar ook bijvoorbeeld je leveranciers, concullega’s en met contact tussen andere bedrijven.

Een eigen mail adres toont dat je jezelf serieus neemt als onderneming. En dat anderen dit ook dienen te doen. 

Naast de uitstraling zijn er nog veel andere voordelen voor een eigen email adres, zoals privacy, meer functionaliteit, en eigen email adressen voor werknemers en collega’s. Lees snel verder voor alle voordelen!

Verschillende pakketten 

Er zijn verschillende pakketten die een eigen email adres mogelijk maken, als basis is een Email pakket het noodzakelijke voor een email adres. Met dit pakket beschik je standaard over 15 GB aan totale opslagruimte, en kan je verder indelen naar wens in email adressen. Met onze hosting pakketten leveren wij standaard ook onbeperkte mail adressen aan, het enige limiet hierin is de totale grootte van het pakket. Wat bijvoorbeeld met het totaalpakket 25 GB is. Je kan dan als voorbeeld 10 GB gebruiken voor je website (wat aan de forse kant is) en de overige 15 GB gebruiken voor je email adressen. Meer ruimte is uiteraard ook mogelijk om erbij aan te schaffen. Maar ervaring leert ons dat 95 % van de gebruikers genoeg hebben aan onze ruime limieten.

Naast onze standaard email bieden wij ook eigen Exchange email adressen aan, dit zijn email adressen die voornamelijk gericht zijn op grotere bedrijven en intensieve gebruikers. De samenwerking tussen apparaten en de agenda werkt hier sneller en beter dan een regulier email adres wat met IMAP wordt verbonden. Zie voor onze Exchange email adressen onze uitleg hiervoor, of neem even contact met ons op voor passend advies van een van onze collega’s. 

Hoe maak je een eigen email adres aan? 

Een eigen email adres aanmaken is een peulenschil bij MijnHostingPartner.nl, na activatie van je pakket kan je gelijk het email adres aanmaken via het klantenpanel. Dit doe je onder Mijn Producten -> Email om vervolgens gelijk je email adres aan te maken. Houdt wel rekening met onze sterke wachtwoord eisen, en gebruik bij voorkeur de generatie optie bij het instellen van het wachtwoord.  De kans is namelijk groot dat je dit maar drie keer nodig hebt, 1 keer voor het opslaan binnen je browser voor de webmail, 1 keer op je PC of computer en 1 keer op je telefoon. Een sterk wachtwoord is vele malen veiliger en voorkomt een hoop narigheid. 

Richt jouw email adres in hoe je wilt

Kies geheel vrij je eigen email adres, en noem dit zoals je wenst. Populaire email adressen zijn bijvoorbeeld info@, of je voorletter.achternaam@. Maar kunnen ook wat speelser worden ingesteld zoals bijvoorbeeld hallo@. Let wel dat deze algemene adressen vaak wat kouder overkomen, en voor daadwerkelijk persoonlijk klantencontact eerder een eigen email adres wordt gebruikt. Je bent ook vrij in het aanmaken van aliassen, zodat je tijdelijke email adressen kunt aanmaken, of het verder inrichten naar wens. 

Heb je met een website een eigen mail adres?

Gebruik jouw email adres altijd en overal

Jouw eigen email adres kan je altijd en overal benaderen en gebruiken,  je bent hier zelf geheel vrij in op welke manier je dit precies doet. Je kan op elk apparaat bijvoorbeeld eenvoudig gebruikmaken van onze webmail, die je kan gebruiken met je favoriete internet browser. Maar je kan ook je email adres instellen in een lokaal programma zoals Outlook, Apple Mail, Thunderbird of EM Client. Gebruik jouw favoriete programma hiervoor! Ditzelfde kan je op je Android mobiel of iPhone, en gebruik hiervoor de eigen Gmail app, IOS app of een app naar keuze.  Zolang het programma IMAP ondersteund met de laatste beveiligingsmethodes kan deze gebruikt worden!

Meer privacy en technische snufjes die je email verkeer beveiligen

Met een eigen email adres en hosting heb je ook privacy op jouw data en email verkeer, je betaald immers voor de dienst, en daardoor is jouw data niet meer het product. De enige die toegang heeft tot jouw email verkeer ben jezelf. Met een gratis email adres wordt namelijk jouw data geanalyseerd en gebruikt voor het serveren van persoonlijke advertenties, en doorverkocht aan derde partijen. De data wordt bij ons versleuteld opgeslagen met de laatste beveiligingsmethoden in onze Nederlandse datacentra in Utrecht en Amsterdam. En ben je dus ook gebonden aan de Nederlandse wetgeving. Jouw email wordt dus niet aan de andere kant van de wereld opgeslagen waar de privacy wetgeving lakser is. 

Verder zijn we altijd bezig om de laatste standaarden aan te houden met betrekking tot beveiliging en SPAM filtering op jouw email adres. Wil je meer lezen over onze technische maatregelingen die wij nog meer treffen op de achtergrond? Neem dan een kijkje in onze kennisbank, waar wij dit uitvoerig beschreven hebben staan. 

Ben jij klaar om je gratis email adres vaarwel te zeggen? Neem dan nu jouw hosting pakket af en maak je eigen email adressen aan!