Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Grote update Firefox in november

Grote update Firefox in november
MijnHostingPartner

Grote update Firefox in november

Er zijn een aantal keuzes voor browsers. De browser is een cruciaal gedeelte van het internet en maakt het mogelijk om gemakkelijk door het web te browsen. De grootste spelers in de browser wereld zijn:

  • Google Chrome
  • Mozilla FireFox
  • Internet Explorer
  • Safari

Waar Google Chrome nu de grootste gebruikersbasis heeft met 54% en FireFox nu 6% staat. FireFox heeft in 2008 veel gebruikers verloren toen Google Chrome tevoorschijn kwam. Maar FireFox denkt dat ze veel gebruikers weer terug kunnen krijgen met hun update die in november 2017 uitkomt. De update 57 is een grote update waarbij het team van FireFox meer dan een jaar werk in heeft gestoken.

Mozilla’s algemeen directeur Chris Beard belooft dat het voor een “Big Bang” gaat zorgen en dat er veel mensen worden teruggewonnen naar FireFox. MijnHostingPartner.nl is in ieder geval benieuwd wat de nieuwe versie met zich mee brengt. Wij zijn namelijk altijd in het hokje van de 6 % gebleven die FireFox het meest gebruikt. Dit omdat wij de ontwikkelaar tools het fijnst vinden werken in de browser.

Standpunt voor privacy

FireFox heeft eerder een standpunt gemaakt dat er geen persoonlijke informatie wordt doorverkocht naar andere partijen. En hebben ze subtiele en minder subtiele prikken naar Google Chrome gemaakt hiervoor. Met billboard advertenties zoals:

  • Browse against the Machine
  • Big browser is watching you

Maar dit maakt natuurlijk weinig uit wanneer de browser niet tegen Google Chrome op kan met betrekking tot snelheid en functionaliteit.

Snelheid

FireFox staat bekend als een wat langzamere browser. Dit komt doordat er op de achtergrond een hoop kleine bugs waren die voor vertraging zorgde. Over het afgelopen jaar is hier veel aandacht aan besteed. Met de volgende update wordt het mogelijk om FireFox in meerdere processen te laten lopen. Dit zorgt ervoor dat de beveiliging en snelheid met sprongen vooruit gaat. Project Quantum heet deze ontwikkeling en maakt gebruik van de krachtigere hardware die apparaten nu hebben. Denk aan een telefoon met meer dan 4 cores en krachtige desktop en laptops met een zware grafische kaart. Door deze krachtige hardware te gebruiken kan FireFox ervoor zorgen dat de browser een stuk sneller loopt.

Over de laatste 15 jaar is het web van grotendeels statische pagina’s met hyperlinks tot uitgebreide applicaties met veel interactieve functies. Gebruikers willen dit mee kunnen maken zonder hindering of vertraging. Het is niet voor niets dat er altijd aangeraden wordt om de laadtijden binnen je website onder de 3 seconden te houden. Langer dan dat en je verliest bezoekers.

De eerste versie van dit project komt in de laatste maanden van 2017 beschikbaar voor Android, Windows, Mac en Linux. IOS moet op de achterbank blijven zitten voorlopig, hier is nog geen release voor bekend.