Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Google Sites gebruiken voor jouw website

Google Sites gebruiken voor jouw website
MijnHostingPartner

Google Sites gebruiken voor jouw website

Er zijn een hoop opties beschikbaar om jouw website te bouwen, voor een groot aantal kleine ondernemingen of use cases hoef je dit in zijn geheel niet moeilijk voor jezelf te maken. En kan je voor enkel de kosten van een domeinnaam al beschikken over een basis website wat jouw bedrijf of project kort toelicht, en bezoekers uitnodigt om met je in contact te komen. Laten we in deze blog post een kijk nemen naar de website builder van Google, en hoe jij dit kunt gebruiken met enkel een domeinnaam, of ook je eigen mailpakket, zodat je over een hoop functionaliteit kunt beschikken voor je onderneming.

Waarvoor is een Google Site geschikt? 

Websites gemaakt met Google Sites zijn voornamelijk geschikt voor kleine ondernemingen waar een website niet de hoofdrol speelt in de dienstverlening. Denk bijvoorbeeld aan een eenvoudige portfolio website voor een fotograaf of kunstenaar. En websites die voornamelijk dienen als Online Visitekaartje. Het doel van dergelijke websites is enkel om een mogelijke klant contact met je op te nemen, waarna het verkoopproces begint. Denk hierbij ook bijvoorbeeld aan Kappers of schoonheidssalons waar mensen contact dan met je opnemen voor een afspraak te maken. Er zijn een hoop beroepen en ondernemingen waar dit dus een uitkomst kan zijn, zeker als er geen groot budget beschikbaar is voor het laten maken en hosten van een website. 

Er zijn twee pakketten waar dit het meest bij aansluit in de hosting pakketten van MijnHostingPartner.nl. Wanneer je enkel een domeinnaampakket hebt bij je domeinnaamregistratie. En wanneer je een email pakket bij ons hebt met een domeinnaam. Zo kan je voor lage jaarlijkse kosten toch een online aanwezigheid voeren, en met een kleine meerprijs zelfs ook beschikken over je eigen mail adres hierbij. Twijfel je nog over de keuze hierin? Neem dan even contact met ons op via de Online Chat. We helpen je graag verder met het maken van de juiste keuze voor jouw bedrijf. 

Wanneer je meer functionaliteit wilt en controle, dan kan je er ook voor kiezen om de website niet te maken met Google Sites, maar te kiezen voor een Content Management Systeem zoals WordPress. Ook daarmee kan je op een eenvoudige manier je website in elkaar zetten. Maar hier zitten wel meer technische stappen in en onderhoud dan wanneer je met Google Sites aan de gang gaat. 

Het grootste nadeel van Google Sites is dat je gelimiteerd bent in de functionaliteit hierin, je kan bijvoorbeeld niet (eenvoudig) een blog toevoegen aan je website. En enige verdere functionaliteit waar veel andere manieren wel standaard over beschikken. Voor het begin van vele hobby websites of eenvoudige websites kan dit dus geschikt zijn, maar zodra je meer wil zal je al snel tegen de limieten hiervan aanlopen. Kijk daarvoor naar de andere opties die wij bespreken in onze blog posts en in de kennisbank. 

Google Sites gaan gebruiken

Google Sites is eenvoudig om te gaan gebruiken en iedereen kan hier wel mee overweg met enige oefening, het werkt op een vergelijkbare manier als vele andere website builders, en kan op een visuele wijze worden gebruikt. Klik simpelweg aan wat je wilt bewerken en gebruik het menu om bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s en andere elementen toe te voegen. Google Sites heeft ook een introductie voor je klaarstaan die uitlegt hoe je er mee kan werken. Er verschijnt hiervoor een pop up bij het eerste gebruik. 

Na het maken van je website kan je deze publiceren, en je eigen domeinnaam hieraan koppelen die je bij MijnHostingPartner.nl hebt afgesloten. Dit kan je doen door de stappen te volgen die aangegeven worden tijdens dit proces. Zie ook de onderstaande stappen die je hiervoor kunt gebruiken. 

Google Sites gebruiken voor jouw website

Google Site koppelen via DNS

De Google Site koppelen aan je domeinnaam bij MijnHostingPartner.nl zijn wel een aantal stappen die je dient uit te voeren met ook enige wachttijd hiertussen. Trek hier dus even de nodige tijd voor uit en lees de stappen aandachtig door. Kort samengevat dienen de volgende stappen uitgevoerd te worden. 

Koppel het domeinnaam aan Google Search Console

Vraag een SSL certificaat aan voor je domeinnaam

Koppel het domeinnaam binnen Google Sites en voeg het CNAME record toe in de DNS, bewerk de bestaande DNS records. 

Redirect het non www domein naar www met een 301 redirect

Hierna is de website in zijn geheel bereikbaar, en kan er via alle URLs de website gevonden worden. Doe je deze stappen niet dan heb je er kans op dat je domeinnaam enkel met de exacte URL te vinden is. En dus problemen kan opleveren met het bereiken in bepaalde browsers of mensen die dit verkeerd invoeren. Kijk voor het volledige stappenplan in onze Kennisbank

Voordelen van het gebruik van MijnHostingPartner.nl in combinatie met Google Sites

Het voordeel van het gebruik van de diensten van MijnHostingPartner.nl in combinatie met Google Sites is dat je voordeliger uit komt met je domeinnaam en email diensten. Verder registreer je ook via een Nederlandse partij, waar je dus ook onder de Nederlandse wetgeving valt. Ook kan je eenvoudig contact krijgen met ons en gewoon in het Nederlands, Engels of Duits, tijdens Nederlandse kantoortijden. 

Wanneer je tevens kiest voor een email hosting pakket in dit scenario, dan blijft jouw email data ook op Nederlandse bodem in onze datacentra in Amsterdam en Utrecht. En heb je volledige controle over je email, met de mogelijkheid om onbeperkt email adressen aan te maken. Zo kan je niet alleen voor jezelf een email adres aanmaken, maar ook voor je hele team.

Google Sites kan een goed alternatief zijn voor mensen die ook al keken naar de sitebuilders van Wix en Jimdo, met Google Sites kan je namelijk voordeliger aan de gang, zonder nog de vaak prijzige abonnementskosten van Wix en Jimdo te hoeven afnemen. 

Wil jij ook gebruikmaken van Google Sites voor jouw bedrijvenwebsite of persoonlijk project? Bestel nu jouw domeinnaam en email pakket om gelijk aan de slag te gaan! Ook als je al een bestaande Google Site hebt kan je dit eenvoudig koppelen bij ons en beschikbaar maken over jouw eigen domeinnaam. 

Google Sites gebruiken voor jouw website