Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Exchange IMAP of POP, wat past bij mij?

Exchange IMAP of POP, wat past bij mij?
MijnHostingPartner

Exchange IMAP of POP, wat past bij mij?

Als je bedrijf gebruik maakt van webhosting dan is het ook belangrijk dat je hierbij e-mail hebt.Je kan hiervoor gebruik maken van de standaard mail instellingen echter is het ook mogelijk om Hosted Exchange diensten af te nemen.

Nu vraag je je misschien af wat Hosted Exchange precies in houdt en waarom je het af zou nemen.We gaan in deze blog post behandelen wat het verschil is tussen Hosted Exchange, IMAP en POP.

IMAP en POP

IMAP is een mail protocol waar een kopie van jouw mailbox direct van de server afgehaald wordt.Dit maakt het mogelijk om jou mailbox te synchroniseren tussen verschillende apparaten, denk hierbij aan je telefoon en je lokale computer.

Hierna blijft je mailbox ook op de server staan waardoor je de mail opnieuw in kan stellen op een ander apparaat.Wanneer je dit opnieuw ingesteld hebt met IMAP heb je gewoon weer toegang tot je mailbox.
Bij POP heb je die mogelijkheid niet, hierbij wordt je mailbox van de server gedownload en lokaal opgeslagen.

Hierna zal je mailbox van de server verwijderd worden je hier geen synchronisatie mee hebt op andere apparaten.
Een voordeel hierbij is wel dat je de mails ook offline kan bekijken.Dit heeft er mee te maken met dat het lokaal opgeslagen staat, je kan dan gerust je mail in de trein bekijken.

Wat is Hosted Exchange?

Je vraagt je nu vast af wat het voordeel is van Exchange over IMAP of POP en waarom zoveel bedrijven het gebruiken.Dit heeft er voor namelijk mee te maken met het feit dat alles gesynchroniseerd wordt in Exchange.

Denk hierbij niet alleen aan je mail maar ook aan je agenda, contacten, taken enzovoort.Je hebt hierbij ook de mogelijkheid om je agenda te delen tussen je contacten, je kan hier dus vergaderingen mee organiseren.

Een ander voordeel van Exchange is dat hier ook push meldingen bij zitten, zo kun je altijd direct bij je e-mail wanneer dat mogelijk is.Dit is vooral handig wanneer je op vakantie bent, je kan dan je e-mail gemakkelijk bijhouden op je telefoon.Exchange is dus ideaal als je een eigen bedrijf hebt omdat dit veel dingen geautomatiseerd.

Indien je verder nog vragen hebt over dit onderwerp kan je altijd kijken of een van onze chat medewerkers aanwezig is.Mocht er niemand op de chat aanwezig zijn dan kan je altijd een ticket aanmaken richting onze helpdesk.