Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

De vrijheid van controle Kies voor eigen gehoste e-mail

De vrijheid van controle Kies voor eigen gehoste e-mail
MijnHostingPartner

De vrijheid van controle Kies voor eigen gehoste e-mail

Communicatie gaat via een hoop manieren, via whatsapp wordt door iedereen in West Europa massaal gebruik van gemaakt. Er kan gebeld, gechat, en geteemst worden en ga zo nog maar even door. Een veteraan die tussen al deze manieren bovenaan steekt is nog steeds email. E-mail is nog steeds de hoeksteen van professionele en persoonlijke interacties. Maar in plaats van te vertrouwen op de standaard en gratis e-maildiensten van grote providers zoals Tele2, Google of Microsoft, is het tijd om de controle terug te winnen en te kiezen voor eigen gehoste e-mail. Waarom? Omdat het je vrijheid, flexibiliteit en controle biedt over je digitale communicatie op een manier die voorheen ondenkbaar was.

Vrijheid om je eigen domein te gebruiken

Een van de grootste voordelen van het hosten van je eigen e-mail is de mogelijkheid om je eigen domein te gebruiken. In plaats van te vertrouwen op generieke e-mailadressen zoals gebruikersnaam@provider.com, kun je e-mailadressen maken die zijn aangepast aan jouw behoeften, zoals contact@jouwbedrijf.com of voornaam@achternaam.com. Dit geeft niet alleen een professionele uitstraling, maar het stelt je ook in staat om je merk te versterken en je identiteit online te definiëren. 

Ook als je het email adres enkel voor privé zaken kunt gebruiken kan je er juist profijt van hebben dat het je eigen domeinnaam kan zijn, je kan bijvoorbeeld een naam registeren die een betekenis heeft voor jouw, of gewoon gebaseerd zijn op je avatar of gebruikersnaam die je vaak gebruikt. Die vrijheid is geheel aan jouw. Het enige wat hierin telt is dat de domeinnaam nog beschikbaar is, dit kan je gelijk testen door het domeinnaam in te vullen bij ons in de bestelling. Dan zie je gelijk of hij nog vrij te registeren is, of dat er gevraagd wordt naar een verhuiscode. Wanneer er gevraagd wordt naar een verhuiscode dan is het domeinnaam niet meer vrij. 

De domeinnaam extensie is ook verder eigen keus, .nl is hierin de logische kandidaat als je in Nederland een domeinnaam wilt registreren. 

Controle over je gegevens en privacy

Met eigen gehoste e-mail heb je de volledige controle over je gegevens en privacy. In plaats van je e-mails op de servers van een externe provider te laten staan, die wellicht helemaal in Amerika staan of China, worden je berichten gehost op een server die gewoon in Utrecht en Amsterdam worden gehost. Je hebt dus een hogere standaard van privacy hiervan, en als iets gratis is dan ben jij het product. Bij een eigen domeinnaam en email hosting heb je voor een scherpe jaarlijkse prijs de diensten, zonder dat jouw data verkocht wordt aan derden, of dat hier reclame op getoond wordt. 

Ook ben je niet meer overgeleverd aan de grillen en willen van een partij of je email adres überhaupt blijft functioneren en bestaan, emailadressen die bij Tele2 werden ondergebracht zijn bijvoorbeeld vanaf deze maand niet meer actief, en de data hiervan zal op termijn ook worden verwijderd. Zolang de jaarlijkse factuur blijft voldaan van jouw diensten bij MijnHostingPartner.nl zal jouw email altijd blijven doorlopen. Een alternatief voor Tele2 mail dus!

Flexibiliteit om aan je behoeften te voldoen

Met eigen gehoste e-mail heb je de flexibiliteit om je e-mailomgeving aan te passen aan jouw specifieke behoeften. Of je nu extra beveiligingslagen wilt toevoegen, aangepaste filters wilt instellen of integraties met andere tools en services wilt implementeren, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je bent niet gebonden aan de beperkingen en voorwaarden van een externe provider, waardoor je de vrijheid hebt om je e-mailervaring volledig te personaliseren. Ook kan je het email adres vrijwel overal instellen waar je behoefte aan hebt, zoals een lokaal mail programma of op je telefoon. 

Mail adressen worden bij MijnHostingPartner.nl ook automatisch uitgerust met extra beveiliging op DNS niveau, zaken zoals DKIM en DMARC worden automatisch actief gemaakt met het aanmaken van je mail adressen. Dit zorgt ervoor dat jouw mail veiliger is in gebruik. 

Verbeterde betrouwbaarheid en beschikbaarheid

Een ander voordeel van eigen gehoste email is dat je een hogere uptime hebt dan vele andere oplossingen, en dat je dus altijd bij je mail terechtkan. Ook kan je dus het email adres instellen naar wens op elk apparaat, en ook in de door jouw gewenste app. Zoals Thunderbird, Outlook of EM Client. 

Je kan nu makkelijker dan ooit overstappen van Tele2, Gmail of Microsoft, dankzij het importeren van je bestaande mailbox binnen de servers van MijnHostingPartner.nl. Met een eenvoudige tool kan je namelijk de gehele mappenstructuur en berichten meenemen! Dit doe je al met een paar drukken op de knop. En kan je exact lezen hoe dit in zijn werking zit binnen onze kennisbank. 

De vrijheid van controle die eigen gehoste e-mail biedt, is ongeëvenaard. Door te kiezen voor eigen gehoste e-mail, krijg je de mogelijkheid om je e-mailervaring te personaliseren, je gegevens en privacy te beschermen en de betrouwbaarheid van je communicatie te verbeteren. Dus waar wacht je nog op? Neem de controle terug en kies voor eigen gehoste e-mail voor een meer flexibele, veilige en betrouwbare digitale communicatie-ervaring.