Webhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nlWebhosting | Hosting Nederland  - Mijn Hosting Partner.nl

Hosting pakketten

Hosting pakketten

Je kunt met Reseller hosting jouw eigen hosting pakketten samenstellen en verkopen. Deze zogenoemde Hosting Spaces kan je helemaal naar eigen 'smaak' indelen. Denk hierbij aan het aantal beschikbare databases of het aantal mailaccounts en de limieten hierop. Tevens kan je addons aanmaken op de individuele hosting spaces. Denk hierbij aan SSL certificaten of MS SQL databases. Dit om dit voor jezelf te standaardiseren en ook verder te scheiden tussen klanten. Zo maak je het voor jezelf gemakkelijker en weten klanten wat ze afnemen.


Reseller hosting pakket

Je kunt per Hosting Space specificaties instellen, zoals schuifruimte, aantal emailadressen, MySQL databases etc. Dit geeft je de mogelijkheid om per klant een apart pakket samen te stellen. Voor wat minder intensieve portfolio websites is een basis pakket samen te stellen van bijvoorbeeld 100 MB. Dit is vaak voldoende voor een zelfgemaakte website in bijvoorbeeld statische HTML en JS. Mocht je standaard hiervoor Content Management Systemen installeren dan is het vaak verstandig om met iets meer ruimte rekening te houden.

De meeste bedrijf informatie websites blijven vaak onder de 1 GB. Mocht je een media intensieve klant zoals een fotograaf hebben, dan kan je hier natuurlijk ook rekening mee houden in je hosting pakketten. Voor webshops of uitgebreide informatie websites met veel afbeeldingen is dan een ander pakket aan te maken met meer schijfruimte en grotere databases. 

Ook zijn voor deze verschillende onderdelen ook aparte regels aan te maken, voor meer databases of meer schijfruimte is dan gemakkelijk ook een factuur te generen. En dus verder bij te houden wat klanten afnemen in jouw hosting pakket en hoe dit verder op te pakken is. Met een aantal stappen die je in het begin instelt kun je dus een solide begin neerzetten voor jouw reseller hosting. 

Zo kan je algemene pakketten samenstellen die snel per account kunnen worden ingesteld. En het hosting plan blijft altijd in je arsenaal staan zodat je niet per account dit keer op keer hoeft te configureren. Een nieuwe klant betekend dus niet meer een geheel eigen pakket samen stellen en een dag kwijt zijn hiermee. Maar even op de basis gegevens opgeven, jouw eerder gemaakte pakket selecteren en lanceren maar!