Error establishing a database connection

Wanneer je een WordPress site hebt en je krijgt de volgende foutmelding als jij je website probeert te openen dan is er wat mis met de database gegevens.
Het eerste wat je kunt controleren is de aankondigingen pagina van MijnHostingPartner.nl zodra het voorkomt dat er een MySQL server problemen heeft dan zal dit hier direct gemeld worden.
Zie je geen melding hiervan staan dan zit het in de code van uw website.

Wat hierna gecontroleerd kan worden is of je met de bestaande gegevens van jouw database kunt inloggen op de volgende link:

https://mysqlwebadmin.nl/

Als er ingelogd kan worden dan kun je doorgaan naar het control panel en alvast in de filemanager het bestand wp-config.php opzoeken. Dit is direct in de wwwroot te vinden.

Als er niet ingelogd kan worden dan kun je de gegevens aanpassen / herstellen op de volgende wijze. Hierna kun je doorgaan naar de volgende stap.

Je gaat naar de filemanager in het control panel en navigeert naar de wwwroot, hierna open je het bestand wp-config.php.
In dit bestand kun je naar regel 17 gaan en de gegevens van jouw server en de database inlog hiernaast houden en controleren.

In vrijwel alle gevallen zit hier een fout in die direct in het bestand kan worden aangepast. Dit kun je aanpassen op de volgende wijze:

// ** MySQL settings - You can get this info from your web host ** //
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'Hier jouw database naam');

/** MySQL database username */
define('DB_USER', 'Hier jouw Database gebruiker');

/** MySQL database password */
define('DB_PASSWORD', 'Hier jouw wachtwoord');

/** MySQL hostname */
define('DB_HOST', 'mysql(jouw server).mijnhostingpartner.nl');

Bijvoorbeeld: mysql5.mijnhostingpartner.nl


Indien je hierna nog steeds dezelfde foutmelding krijgt dan kun je contact met ons opnemen via de chat, of een ticket aan te maken in het klantenpanel.
Met hierin een kopie van jouw wp-config.php bestand. Dan kijken wij dit voor je na.
keywords: database foutmelding WordPress kan niet verbinden geen connectie WordPress my-sql MySQL mysql