Website versnellen


Website versnellen
We krijgen vaker de vraag wat je kunt doen om jouw website sneller te maken, dit is in het verleden al met een aantal artikelen en blogposts behandeld. Nu willen we echter iets meer aandacht besteden aan de wijze waarop dit getest kan worden. Dit kan namelijk met een hoop online tools. Een tool zal je waarschijnlijk al wel kennen; dit is de web inspector in Google Chrome en firebug in Firefox. Wij bij MijnHostingPartner.nl gebruiken vrijwel uitsluitend firebug van Firefox omdat we deze tool het fijnst vinden werken. Wanneer je firebug nog niet geï¯nstalleerd hebt dan kun je dit installeren via de volgende link. Dit programma is vervolgens op te starten met F12.

Het programma ziet er als volgt uit:Website versnellen


Wat hier aangegeven wordt zijn alle aanvragen van de pagina waar je op dat moment op zit. Dit kan gebruikt worden om te kijken welke bestanden trager aangevraagd worden en op die manier kun je de problemen isoleren.

Wat tevens een snelle manier is om de snelheid en geschiktheid voor mobiele devices te controleren is om de tool van Google te gebruiken. Deze kun je vinden op: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Wat deze tool voor je kan nagaan is de snelheid van jouw webpagina aan de hand van een cijfer op een schaal van 1 tot 100. Ze baseren dit cijfer op onder andere de volgende zaken:

Gebruikmaken van browsercaching
Comprimeren inschakelen
JavaScript en CSS in inhoud boven de vouw die het weergeven blokkeren, verwijderen
Overweeg dit te corrigeren:
JavaScript verkleinen
Afbeeldingen optimaliseren
CSS verkleinen
HTML verkleinen

Voor een aantal van deze problemen kun je terecht in de kennisbank. Bijvoorbeeld GZIP inschakelen via de web.config.Website versnellen

Bij elk onderwerp geven ze een korte uitleg wat er in het algemeen aan gedaan kan worden. Dit kun je vervolgens verder uitzoeken op diverse bronnen om dit aan te pakken.

Wat zijn jouw tips of tools waar je de snelheid mee meet?

Vertel het ons via de chat of in een ticket richting onze helpdesk!