Gzip activeren voor uw website

Dit artikel behandeld het activeren van Gzip op uw site.
Wat dit doet is uw site comprimeren op de server, hierdoor word uw site een stuk sneller ingeladen en neemt dit minder resources in beslag.
Het kan ingesteld worden via de web.config in de filemanager of een FTP client.
U zult daarbij een tekst verwerker nodig hebben, dit kan Notepad zijn, Notepad++ of Scite. Kies uw favoriet uit.

Vervolgens opent u uw web.config in de tekstverwerker en past het op de volgende wijze aan:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<configuration>
    <system.webServer>
      <staticContent>
         <remove fileExtension=".js" />
         <mimeMap fileExtension=".js" mimeType="text/javascript" />
      </staticContent>
      <httpCompression directory="%SystemDrive%\inetpub\temp\IIS Temporary Compressed Files">
        <scheme name="gzip" dll="%Windir%\system32\inetsrv\gzip.dll"/>
        <dynamicTypes>
          <add mimeType="text/*" enabled="true"/>
          <add mimeType="message/*" enabled="true"/>
          <add mimeType="application/javascript" enabled="true"/>
          <add mimeType="*/*" enabled="false"/>
        </dynamicTypes>
        <staticTypes>
          <add mimeType="text/*" enabled="true"/>
          <add mimeType="message/*" enabled="true"/>
          <add mimeType="application/javascript" enabled="true"/>
          <add mimeType="*/*" enabled="false"/>
        </staticTypes>
      </httpCompression>
      <urlCompression doStaticCompression="true" doDynamicCompression="true"/>
        <directoryBrowse enabled="false" />
        <defaultDocument>
            <files>
                <clear />
                <add value="Default.htm" />
                <add value="Default.asp" />
                <add value="index.htm" />
                <add value="index.html" />
                <add value="iisstart.htm" />
                <add value="default.aspx" />
                <add value="index.php" />
            </files>
        </defaultDocument>
    </system.webServer>
</configuration>

Hierna kunt u testen of Gzip geactiveerd is door in een browser naar keuze naar de headers te kijken.
Dit doet u door op uw pagina op F12 te drukken en vervolgens naar NET te gaan, hier is de volgende regel te controleren:

Content-Encoding: gzip

Als dat ertussen staat dan is gzip geactiveerd, het is handig om te controleren of het ook echt daadwerkelijk verschil heeft gemaakt door de grootte van het eindresultaat naast het originele te houden.
De laadtijden zijn ook te vergelijken.

Als alles goed is gegaan zult u een aanzienlijk verschil zien tussen met en zonder compressie.

Mocht u nog verder vragen hebben dan kunt u altijd kijken of er iemand op de online chat aanwezig is.
Of u kunt hiervoor een ticket aanmaken in het klantenpanel.