Installeren van SuiteCRM


Dit artikel behandeld de installatie van SuiteCRM, een open source alternatief voor vTiger CRM.

Noot* vTiger CRM wordt niet door MijnHostingPartner.nl ondersteund vanwege verouderde techniek (PHP 5.4)en geen realistische eisen aan onze shared hosting pakketten, hierom hebben wij gekeken naar een alternatief. SuiteCRM komt gelijk tevoorschijn met goede recensies en regelmatige updates.

Stap 1.
Bereid je hosting space voor door :
  • De schrijfrechten alvast aan te zetten voor de wwwroot in de filemanager.
  • De PHP versie alvast op de laatste versie te zetten (7.x)
  • Zorg dat de wwwroot leeg is op uitzondering van het web.config bestand en enige default bestanden van ons die hier nog instaan.
  • Download het installatie bestand op SuiteCRM en upload dit naar de wwwroot.
  • MySQL database en gebruiker aan te maken in het control panel + server alvast bij de hand nemen(MySQL 1 t/m 11)
  • Mail account aanmaken bij MijnHostingPartner.nl om te gebruiken met de installatie en SuiteCRM.Stap 2.
Pak de zip uit in de wwwroot van je hosting space met behulp van de filemanager en zet de website bestanden direct in de wwwroot. Ga hierna naar de URL van uw website. Je moet gelijk worden doorgestuurd naar het installatiescherm.

Stap 3.

Ga akkoord met de voorwaarden en ga naar de check van je hosting space. Hier zie je alles even op een rijtje en kan je aanpassingen maken waar nodig. De notitie die je ziet linksonderaan in de screenshot betreft de scheduled tasks. Deze task kan even aangezet worden in het control panel na de installatie op de volgende manier.

Installeren van SuiteCRM


Stap 4.
Voer jouw gegevens in op onderstaande wijze. Druk nog niet op volgende.
Installeren van SuiteCRM

Stap 5.
Voer de SMTP gegevens aan op onderstaande wijze:
Installeren van SuiteCRM


Druk hierna op volgende om de installatie af te ronden, de config.php is even aan te maken met filezilla of de filemanager.


Stap 6.
Voeg de nodige MIME Types nog toe voor SuiteCRM, svg en woff2. Dit kan onder websites -> mime types in het control panel.
Op de volgende wijze toe te voegen:
Installeren van SuiteCRMWanneer je nog problemen hebt in de installatie dan graag dit even aangeven in welke stap je vastloopt en dit aantonen met screenshots. Dan kunnen we je snel verder helpen. Wil je ons de installatie voor je laten doen? Dit kan, voor 25 euro ex btw zetten wij een kale installatie voor je klaar.
keywords: vtiger v tiger suit crm suiteCRM